Den andra Team Tokyo-träffen genomfördes på Bosön 19-22 maj. Glädjande nog har RF gjort en stor satsning på Team Tokyo-projektet vilket gör att vi kan säkra kontinuiteten i denna toppsatsning mot OS i Tokyo 2020.

Lägret inleddes med fystester på torsdagen där boxarna genomförde SOK:s Ungdomsfysprofilen. Mycket givande föreläsningar hölls av idrottsnutrionist Petra Lundström och landslagets mentale coach P-O Lindvall. Hammarby Friidrotts Dejan Mirkovic höll ett löpskolnings- och snabbhetsträningspass. Vi genomförde även en videogenomgång av internationell boxning.

Utöver detta hölls sex pass med grundlig boxningsträning där huvudtemat var en fortsättning från förra lägret med raka slag och distansboxning med betoning på rak bakre hand. En matchsparring genomfördes på lördagen. Ett stort tack till de klubboxare som kom och sparrade med Team Tokyo-boxarna. Under lägret hade vi även stor nytta av landslagets fysio Oskar Skatt.

Vi har fått en bra start i Team Tokyo med mycket engagemang från alla inblandade. Nästa Team Tokyo-läger blir preliminärt 1-4 september, eventuellt i Malmö.

Projektet Team Tokyo är en specialsatsning på de med lovande boxarna och kommer att sträcka sig fram till OS i Tokyo 2020. Gruppen kommer att kallas till träningsläger och samlingar där både den tekniska och taktiska utvecklingen av boxningen ingår, men även utveckling av sociala och personliga egenskaper. Samlingarna innehåller utbildningar och information för att skapa kunskap och förståelse hos deltagarna inom ämnen som kost, träningslära, mental träning, videoanalys samt vad en elitsatsning innebär.

 

Deltagare Team Tokyo-läger Bosön 19-22 maj 2016
51 kg Katrin Norén, IF Linnéa
56 kg Felix Flodin, Vaggeryds BK
60 kg Stephanie Thour, BK Värend
60 kg Billy Liljeqvist, IF Göteborgs Team Box
69 kg Amad Doski, Halmstads AIS
75 kg Mariusz Gnas, IF Linnéa
81 kg William Gustafsson, BK Rapid

Ledare: Santiago Nieva och Meseret Bede. Sören Andersson (egen bekostnad)
Fysio: Oskar Skatt
Sparring: Yohannes Berhane, Sara Svensson, Lucy Wildheart, Ali Yusufi

Adam Chartoi kunde inte delta.

 

Aktiviteter Team Rio under 2016

  • 19-22 maj: Träningsläger på Bosön
  • 1-4 september: Träningsläger på Bosön eller Malmö
  • 15-18 december: Träningsläger på Bosön