SBF:s toppsatsning Team Rio har fått en ny deltagare: Leon Chartoi, Hammarby IF

Leon deltog nyligen på EM där han besegrade en moldovier innan han föll mycket knappt 2-1 mot blivande silvermedaljören Tomasz Jablonski, Polen. Under våren hade Leon fina framgångar då han vann vann guld i Belgrade Winner-turneringen i Serbien, tog sitt andra NM-guld och sitt femte SM-guld.

Patricia Berghult och Hampus Henriksson faller ur Team Rio som därmed ser ut så här:

Deltagare Team Rio 2015-2016:

69 kg: Clarence Goyeram, IF Göteborgs Team Box

69 kg: Oliver Flodin, Vaggeryds BK

75 kg: Leon Chartoi, Hammarby IF

91 kg: Gabriel Richards, Djurgårdens IF

60 kg: Agnes Alexiusson, Värnamo BK

60 kg: Ida Lundblad, TIFA BC

75 kg: Anna Laurell Nash, IF Linnéa

75 kg: Love Holgersson, BK Swing

Nästa aktivitet för Team Rio blir ett träningsläger i Stockholm 6-8 november. På grund av skilda kalendrar för damerna och herrarna i OS-slutfasen blir detta sista aktiviteten för SBF:s toppsatsning Team Rio som inleddes i december 2011 och som gett Team Rio-boxarna en proffsigare satsning främst i form av kvalitativa  läger och en tävling (Strandjaturneringen). Höjdpunkten var träningslägret i just Rio de Janeiro (och Sao Paolo) 2014.

I januari kommer en ny satsning inledas: Team Tokyo, med sikte på att ta våra största talanger till OS i Tokyo 2020. Ingen boxare som är aktuell för OS i Rio kommer att ingå i Team Tokyo i inledningen.

Syftet med Team Tokyo är att fånga upp våra bästa boxare och upprätta en grupp med de herrar och damer som i dagsläget bedöms ha störst potential att ta medaljer på OS i Tokyo 2020. Vi ska titta på helheten runt boxaren för att skapa den optimala satsningen med våra mått mätt.


Ursprungliga Team Rio-gänget 2011-2012


Team Rio på läger i Malmö 2013


Team Rio-läger på Playitas, Fuerteventura 2014


Team Rio i OS-staden Rio de Janeiro 2014


Team Rio på Bosönläger 2014


Team Rio på Strandjaturneringen 2015