SBF:s toppsatsning Team Rio genomförde det sista träningslägret på Bosön 6-8 november.

Team Rio blir inte kvar i sin nuvarande tappning då vi framöver satsar efter behov där vi har möjlighet att kvala till OS – oavsett om boxaren är med i Team Rio eller inte. Aktiviteterna för damerna och herrarna kommer inte att vara desamma oftast. Efter OS-kvalen blir Team Rio själva OS-truppen.

Temat för denna träff var teambuilding och offensiv/defensiv boxning. Vi poängterade vikten av att kunna sätta press och skära av motståndaren samt det omvända – att hantera och ta sig ur press.

På lördagen åkte vi ut till Äventyrsbanan i Älta och gick på Länken, en höghöjdsbana som går upp till 11 meter där vi verkligen tvingades övervinna våra rädslor för att ta oss fram. Efter lunch blev det Prison Island där det handlar om att samarbeta i lag och lösa olika utmaningar, liknande Fångarna på Fortet.


Äventyrsbanan satte boxare och tränare på prov

På söndagen körde vi löpskolning med Dejan Mirkovic, tränare för bl.a. mångkamparen Jessica Samuelsson. Löpträningen är en stor del av boxarens vardag och här har vi en hel del att lära av friidrotten. Med övningar som syftar till att förbättra koordination, teknik, styrka och stabilitet kommer många positiva effekter på köpet, såsom minskad skaderisk, förbättrad snabbhet och aerob kapacitet. Det blev ett uppskattat inslag och något vi ska jobba mer med framöver i alla landslagen.

Löpskolning var ett nyttigt och uppskattat inslag

Genom SOK hade Oliver Flodin sparring från Litauen under veckan. Tyvärr drabbades vi ännu en gång av skador och sjukdomar före och under lägret vilket gjorde att ingen kunde utnyttja sparring till fullo. Landslagets fysio Oskar Skatt är en stor tillgång och han fick jobba en hel del som vanligt.

Oliver sparrade med Tomas Sinkevicius från Litauen

11-13 december, helgen efter USM/JSM, startar Team Tokyo upp med sikte på OS i Tokyo 2020. Inga boxare som är aktuella för Rio kommer att tas ut i starten. 2 damer och 4 herrar kommer att tas ut direkt efter USM/JSM och kallas till det första lägret på Bosön.

Deltagare Team Rio-läger Bosön 6-8 november 2015
60 kg Agnes Alexiusson, Värnamo BK
69 kg Oliver Flodin, Vaggeryds BK
75 kg Anna Laurell Nash, IF Linnéa
75 kg Love Holgersson, BK Swing
91 kg Gabriel Richards, Djurgårdens IF

Ledare: Santiago Nieva, Klas Sandberg, Daniel Nash, Sören Andersson och Ulf Persson
Fysio: Oskar Skatt
Sparring: Tomas Sinkevicius, Litauen

Ida Lundblad, Clarence Goyeram och Leon Chartoi kunde inte delta.