En svensk klubbkombination deltog med framgång i den tyska ungdomsturneringen ”Frankfurt Younger Generation Box Tournament” i Frankfurt/Oder 26-28 oktober. Deltagande nationer var Tyskland, Ryssland, Holland, Polen, Tjeckien, Danmark och Sverige.

På fredagen var det kvartsfinaler och först ut var Felix Flodin som ställdes mot långe tysken Dennis Foos från klubben Badenwürtt som Felix slagit i Stralsund tidigare i år. Det var jämnt i den första ronden men i andra och tredje visade det sig vem som hade gjort morgonlöpningen. Vinst för Felix med 13-9. I den andra matchen var det Jonathan Myhr som gick upp mot Paul Dützmann från Brandenburg, en hemmaboxare. Jonathan visade upp en snabb o teknisk boxning o vann enkelt med 14-5. Tredje killen upp var Alexander Isaksson som med mötte en hemmaboxare, Fritz Wunstorf. Det blev en jämn batalj där Alexander låg under med fyra poäng efter två ronder men hårt jobb lönar sig så efter tre ronder stod det 14-14 och seger till Alex efter slagräkning. Fjärde man upp på fredagskvällen var Oliver som ställdes mot Ibrahima Diallo, en lång o svårboxad tysk från HE. Det blev en jämn match som efter två ronder var 3-3 efter att Oliver haft ledningen med 2-1 efter första. I tredje ronden träffade Oliver hårt med en vänsterkrok och kunde därefter dra ifrån till seger med 9-5.

På lördagen var det dags för semifinaler och återigen var det Felix som var först ut. Han mötte där Nick Bier från tyska klubben NS. Det visade sig att tyskarna hade bra koll på Felix för tysken ändrade stil helt o hållet och for runt i ringen och satte sina träffar och Felix hade svårt att få träff på Bier, förlust med 13-6. Andra kille upp för semi var Jonathan som där fick möta Yusup Saidow från Berlin. Det blev en jämn tillställning som fick avgöras på slagräkning 9-9 och seger till Tyskland.

Tredje svenska matchen var Alex som ställdes mot Polens Karol Kowal som var en tät o duktig boxare. Alex kämpade på men fick inte riktigt in de avgörande träffarna, förlust med 8-12.

Fjärde svensk ut för semi var Oliver som ställdes mot Daras Omriko från tyska klubben NS. Oliver öppnade med högt tempo och satte några kroppsslag som fick tysken att tappa tempot. Oliver ledde efter två ronder med 6-2 och slog av lite på tempot och bevakade ledningen som efter tre ronder blev 8-5 till Oliver.

Sista match för dagen var Araik som ställdes mot Vezir Agirman från Brandenburg. Araik började lite avvaktande men satte ett par fina träffar som fick tysken att backa. Det blev en lite bökig match med svensken som segrare med eniga domare.

Söndag var dags för finaler för Oliver och Araik. Oliver som näst sista match där han ställdes mot hemmaboxaren Max Rose. Oliver öppnade med hårt tempo och pangade på med hårda kroppsslag som fick tysken att vackla. Samma visa i andra och ett par bra träffar i huvudet fick tysken att inte komma ut till tredje så guld till Oliver som visade fin form.

Sista matchen var Araik som ställdes mot tysken Jonathan Zumbe. En bökig match men där det visade sig att svensken var den starkaste med de bästa träffarna och bästa förvaret. Således guld även till Araik med 9-4. Så en stark insats av de svenska boxarna med två guld och tre brons. En mycket bra tävling där man ser att tyskarna verkligen satsar på sina unga killar, fullt i alla viktklasser och bra boxning med högt tempo.

Det svenska laget

Boxare:
Jonathan Mühr, Stockholms AIF
Alexander Isaksson, BK Rapid
Felix Flodin, Vaggeryds BK
Araik Ismail, Kristianstads BK
Oliver Flodin, Vaggeryds BK

Ledare:
Alexander Wennersten och Sören Andersson

/Sören Andersson