Fyra svenska tränare deltog på AIBA:s 1-Star tränarkurs i Reykjavik, Island 19-23 september.

Mellan den 19-23 september höll AIBA en 1-Star tränarkurs i Reykjavik, Island. Kursen hölls under fem dagar där Storbritanniens f.d. landslagstränare Terry Edwards höll föreläsningar och praktiska lektioner.  Där gick vi igenom grunden i boxningen och framförallt pedagogiken och metoder vi använder oss av för att visa boxningen vi lär ut till våra adepter på hemmaklubbarna. Terry poängterade mycket genom att ifrågasätta och be oss reflektera över de metoder vi använde oss av vilket gjorde att en del fick några tankeställare.

Slutexaminationen var uppdelad i tre olika moment där det var en praktisk, en skriftlig och en hemuppgift. Hemuppgiften bestod av en årsplanering med två toppningar och en veckoplanering ur en sexveckorsperiod där en boxare förbereder sig inför en tävling.

Efter sista examinationen valde vi från Sverige att åka till Blue Lagoon innan vi tog flyget hem samma natt. Mottagandet från islänningarna var bra och tränarna som deltog i kursen hjälpte oss att ta oss runt i staden. Sammanlagt var vi fyra tränare från Sverige och tio från Island.

De svenska deltagarna:
Salomo Ntuve, Angered BC
Mohammed Khudair, Malmö BC
Viktor Shynul, Hammarby IF
Meseret Bede, IF Linnéa

/Meseret Bede