Det var en fartfylld förmiddag i Erikdalshallen där semifinalerna skulle avgöra vem som tar sig vidare till final under söndagen samt ett oerhört härligt kvällspass med ljus, ljud och 1000 pers på läktaren.

Junior, herr.

Abbas Najafi från Hammarby klev upp mot duktige Seyed Danyal från Redline i 56 kilosklassen. Najafi arbetade hårt för att hitta in på den avslappnade och rörlige Danyal. Det var något av en schackmatch där Seyed Danyal var kungen som placerade sina pjäser bäst. Najafi kämpade in i det sista och kunde träffa bra stundtals men Seyeds fina boxning och explosiva kontringar blev för mycket för Hammarbysonen Najafi som fick se sig slagen i semin. 5-0 Seyed Danyal.

Hampus Broman från BS Tor mötte Hammarbys Ahmadi Hafiz i 60 kilo. En tuff lottning för Hafiz att möta den sexfaldige SM-mästaren men Hafiz visade ingen respekt då han försökte ruscha Broman initialt och sätta upp en kraftfull boxning. Hampus Broman redde ut det bra genom en fin balans och underbara slagkombinationer samt en upercut som kom med en målsökande missils envishet. Broman var bra på fötterna och kunde sätta in snabba högerslag samt en störande främre hand. Seger Hampus Broman 5-0.

Ashmad Jebarah från Allstar Training Center ställdes mot Guldstadens fantastiske vinstmaskin Nasir Elvaz som innan denna matchen har vunnit 22 av sina 24 matcher. Ashmad kom in med stort självförtroende och en enorm vilja att vinna, något vilket gjorde att hans respekt för Nasir inne i ringen var lika med noll. Det var en bra match där Ashmad gjorde väldigt mycket mot ett så renommerat motstånd, dock var det svårt att hitta fäste på den dansante Elvaz som satte fina serier och hade en övertygande boxning som gav honom en plats i finalen med seger 23 i bagaget. 5-0 Nasir Elva.

Dam, Senior.

Förra årets SM-tvåa, Sara Svensson från Skurups Kick & Boxningsklubb, mötte gårdagens vinnare i kvartsfinalen Sandra Attermo. Svensson har sedan förra årets SM arbetat väldigt hårt för att bli bättre i sin boxning. Någonting vilket visade sig under dagens match där Sara redan från start visade en härlig ringvetenskap och bytte vinklar samt höll ett kommando om den starke Attermo, som ursinnigt kämpade sig framåt i matchen och oförtrutet försökte skapa sig möjligheter. Trots detta så var det Sara Svensson som höll ett grepp alla ronder igenom och ännu ett år är i final. Detta året med mycket smartare boxning. 5-0 Svensson och Skurup.

Senior, Herr.

Förmiddagens skräll kom i dagens sista match där Paolo Magui från BK Ringen mötte Mohammed Abdulrahim från Malmö BC. På papper såg det ut som att Magui skulle ta denna matchen från första klockans slag. Men Abdulrahimi kunde med väldigt fin press styra Magui som gick bakåt. Något vilket inte är ovanligt i sig från den duktige Magui, det som Paolo dock inte riktigt lyckades med var att sätta sin främre hand och hålla en god kontroll. Matchen svängde en hel del där Magui arbetade rutinerat och där Abdulrahim pressade kontrollerat. Känslan i rond två var att en tredje rond skulle avgöra denna match i 60 kilo. Men då händer det som inte får hända. En oavsiktlig ihopskallning öppnar upp ett sår i pannan för den snabbfotade Magui och domaren valde att låta läkaren titta på såret. Denne bedömde att det var så pass illa att matchen måste avbrytas. En rumphugget slut i en väldigt spännande match. Det gick till räkning och vinsten föll till Malmös duktige Mohammed Abdulrahimi med 2-0. Snöpligt för Magui.

Kvällspasset var väldigt underhållande med ett bra publiktryck och härlig stämning i sann Söderanda.

Dam, senior
Katrine Steingrimsen från Djurgården mötte stjärnskottet Stephanie Thour från BK Värend, samme Thour som 2017 vann SM-guld i 60 kilo. Det var en bra och teknisk match där det gavs lika väl som det togs, även om Thour var den som hade renare slag och kunde penetrera med en väldigt fin främre hand. Steingrimsen jobbade aktivt och försökte ta matchen till Thour, som hade ett svårforcerat försvar vilket inte gav Steingrimsen det fotfäste hon behövde. Thour visade prov på sin fantastiska tajming och blick som gav henne en välförtjänt plats i final. Vinst för BK Värend och ”Steffie” Thour.

Jelena Jelic från Malmö BK mötte comebackande Anna Lindqvist, som numera boxas för GAK Enighet. Sist Anna boxades var under SM 2016 där hon mötte just Jelic i finalen. En tuff match som slutade i vinst för Lindqvist. Jelic kom in beslutsam och arbetade med bra distans i första och andra ronden. Lindqvist, som har en kraftfull stil, brötade på med styrka n och lyckades dra med sig Jelic i en ”sluggfest”, något vilket inte alls var till Jelic nackdel då hennes goda fysik bar henne igenom stormen och landade henne på andra sidan med segern i sin han och en finalplats säkrad. Vinst Jelena Jelic.

Herr, Senior

Den efterlängtade matchen mellan Halmstads Adolpe Sylva och Göteborgs Billy Liljeqvist blev en taktisk schackmatch där Liljeqvist gjorde allt i sin makt för att få Sylva ur balans. Sylva började bra med en lång främre hand och började få ett bra fotfäste i första ronden. Billy Liljeqvist kände av rätt tidpunkt och satte upp en press med en furies intensitet. Som Akilles i sagorna hade Liljeqvists fötter vingar och hur Sylva en vände, roterade och gled undan så var Liljeqvist där med en störande hand i ansiktet och en bakre hand som oförskämt tog i kropp på den längre Sylva. Taktiken från Billy Liljeqvist fungerade och han kunde ta hem detta toppmöte i 69 kilo. 5-0 och finalplats för Billy ”The Kid”.

Erik Mendoza från Djurgården mötte mindre rutinerade Muhammad Ewaz Khalili från Hammarby. Det var ett fantastiskt tryck i lokalen när Erik ”Bulldozern” Mendoza satte upp en slagpress av rang. Mendoza bröt först ner sin motståndares försvar och sedan hans vilja med pistongliknande armar som smattrade mot kroppen på Khalili. Muhammad Ewaz Khalili försökte komma in i matchen men han kunde lika gärna ha försökt fånga regnet med en gaffel som att stoppa Mendoza denna kväll. Mendoza attackerade, Mendoza kontrade, Mendoza pressade. Och vann sig in i finalfältet med stor pondus. En eloge till Khalili som orkade stå hela matchen ut och som verkligen hade hjärtat med sig i denna matchen. Tyvärr räckte det inte till mot den oemotståndlige Bulldozern från Djurgården. 5-0 Mendoza.

Adam Chartoi från Hammarby mötte Damian Biesekierski från Botkyrka. Det var action i detta Stockholmsderby där Chartoi var den mer tekniske boxaren och kunde boxa till sig en skön 5-0 seger och finalplats mot en Biesekierski som hade en väldigt stor motor och satte ett högt tempo när han gjorde allt i sin makt för att ta segern från Chartoi som inte lät sig bevekas. Chartoi 5-0.

Babacar Kamara från Djurgården mötte fjolårets SM-mästare, Zvonimir Kralj från Redbergslids BK. Kamara som har sex SM-guld sen tidigare har möjlighet att göra en ”Roger Pettersson” och ta ett sjunde SM-Guld i just Eriksdalshallen. (Pettersson tog tillslut 10 totalt.) Kamara arbetade fort i denna semifinal i supertungvikt och efter en initial bra start från Zvonimir Kralj så lockade Kamara Kralj närmare genom att sänka händerna något. Kralj tog betet och kom framåt varpå Babacar slog en lång rak vänster och en explosiv höger som kom med ödets kraft och stoppade 2017 års SM-mästare från att ta sig vidare i denna semifinal. Domaren stoppar matchen i rond ett och Babakar Kamara till final!

 

Ni kan följa alla matcherna på knockout.no och youtube, följ länken nedan.

https://www.knockout.no/sm