Tjänsten är heltid 40 timmar/vecka med tillträde januari 2013 eller efter överenskommelse. Tjänsten utgår från kansliet vid Östermalms IP i Stockholm.

Organisatoriskt har Svenska boxningsförbundets Sportkommitté det högsta ansvaret för de Svenska landslagen och Rikstränaren jobbar utifrån Sportkommitténs direktiv i utvecklingsfrågor och strategiska frågor. Rikstränaren skall också vara ledare för de utsedda kategoriansvariga tränarna.
Bland rikstränarens arbetsuppgifter är att skapa och utveckla träningstillfällen för den svenska boxningsorganisationen. Detta skall ske genom samarbete med kategoriansvariga tränare samt klubbtränare och med mål att förbättra Sveriges tävlingsframgångar internationellt för såväl damer som herrar.
Rikstränaren skall ansvara för skötseln av alla landslag och dess dagliga träning/tävling/coachning. Rikstränaren är ”head-coach” för alla landslag och dess huvudsekond, samt ansvarig för alla uttagningar till dam- och herrlandslagstrupperna.
För att lyckas med arbetet skall du ha en grundlig boxningstränarutbildning kombinerat med utbildning i ledarskap. Flerårig erfarenhet av landslagsverksamhet är en naturlig merit.

Du skall behärska engelska såväl i språk som i skrift, och det är en merit om du har kunskap i de skandinaviska språken.
I och med arbetes art måste du vara inställd på att tjänstgöra på helger och kvällar samt att resa såväl inom Sverige, som i resten av världen.
Vänligen använd följande adress, svenskaboxningsforbundet@gmail.com, vid kontakt med Svenska Boxningsförbundet dit du även sänder din ansökan senast den 10 december 2012.

Ansvarig för rekryteringen är Generalsekreterare Pehr Grånefors som du kan nå via ovanstående adress, samt på telefon 08-411 32 95.