På fredag den 28:e oktober kommer fyra svenska boxare få chansen att boxa på en exklusiv Dinnerboxing-gala i Wales. Galan gör i den klassiska ”The Coal Exchange” arenan i Cardiff som Är en mycket populär arena för konserter och banketter.

Som namnet antyder Är byggnaden en gammal börs för kolhandel och byggdes 1883. ”The Coal Exchange” Är berömt i hela Storbritannien som den plats där världens första miljonkontrakt (i brittiska pund) skrevs under 1901.

Galan arrangeras av den lokala klubben ”Prince of Wales ABC”. De har dagen till Ära satt ihop ett lag på nio boxare som de kallar ”Prince of Wales Select Team”. Motståndet består av ”Scandinavian Select Team” som förutom de fyra svenskarna också består av fem norska boxare från Bergen under ledning av Anders Styve.

Galan Är en så kallad ”Black tie reception” där publiken Är klädd i smoking/aftonklänning och Äter en bättre middag under tävlingen. Det får plats med ca 100 middagsgäster när det Dinner-boxing i ”The Coal Exchange” och det uppges redan vara utsålt.

Matcher med svenska deltagare

Oliver Flodin, BK Ringen – Ryan Shallish, Penarth ABC
Milad Fatemi, Narva BK – Jamie Evans, Splott ABC
Pontus Ljung, Narva BK – Dewi Clee, Ferndale ABC
David Reinikainen BK Falken – Daniel Ready, Prince of Wales ABC

Sekond: Fredrik Nordqvist. Narva BK
Domare: Tom Svenonius, Narva BK

 

/Fredrik Nordquist