En av Svensk boxnings stora ledarprofiler har gått ur tiden. Tommy Andersson, Angered Boxing Club, har lämnat oss.

Svenska Boxningsförbundet vill framföra sin stora sorg efter beskedet att en av svensk boxnings stora ledare, både i och utanför ringen, gått bort i slutet på maj. Våra tankar går till Tommys närmaste familj och anhöriga i denna svåra stund.

Nedanstående text är hämtad från Angered BC:s facebooksida:

Det är med stor sorg vi vill meddela att vår älskade Tommy Andersson idag har lämnat oss.

Tommy har varit ovärderlig för svensk boxning, en förebild för många i boxningsvärlden.

Han var en extrapappa för många utav Angereds ungdomar och fanns alltid där för dem när de inte hade någon annan vid deras sida. Tommy blev så mycket mer än bara deras tränare, han blev deras familj som stod bakom och stöttade dem både i och utanför ringen.

Han såg till att det alltid fanns en plats för alla på Angereds boxningsklubb, oavsett vem man var eller var man kom ifrån så såg han alltid något unikt i varje individ och formade personen till den bästa boxaren och människan den kunde bli utifrån sina förutsättningar.

Tommy hade ett stort fokus på barnen och diplomboxarna var mycket viktiga för honom, att träningen skulle vara lek- och lustfylld särskilt för de allra yngsta.

De skulle ”leka boxning” dvs träna utan att de upplevde det som träning då allt var upplagt som lek. Barnen lärde sig boxning och många av de små blev så småningom svenska mästare. Tommy hittade tävlingsinstinkten hos alla.

Trots att han var en enastående boxningstränare som coachade nybörjarna med lika stort engagemang som elitboxarna så underströk han alltid att skolan var det viktigaste. Det fanns ingen träning eller tävling som var viktigare än skolan och ibland kunde han skicka hem barnen från träningen för att de skulle ta tag i studierna istället. Det är bland annat detta som resulterade i att många av dem även klarade sig utanför ringen, i det verkliga livet.

Tommy startade Angered BC år 1983 och har sedan dess varit en eldsjäl inom svensk boxning.

Förutom alla boxare han coachade till SM, EM, VM och OS så har han vigt sitt liv till att fostra och vägleda ungdomar i Angered till att bli bra boxare men främst goda samhällsmedborgare.

Tommy har berört och lämnat ett stort avtryck hos oss alla.

Vi vill tacka dig Tommy för allt du gjort för klubben, för Angered och för svensk boxning.

Våra tankar är hos dina nära och kära, du kommer fattas oss Tommy.

Svenska Boxningsförbundet instämmer i hyllningskören till Tommy Andersson och sörjer en av svensk boxnings stora ledarprofilers bortgång. Din gärning kommer att leva vidare och ditt minne aldrig glömmas.

Vila i frid Tommy