Damernas elitgrupp genomförde helgen 11-13 mars ett läger på Bosön. Lägret var del i en studie med syfte att göra en profil för hur de bästa damboxarnas fysiska förutsättningar ser ut idag.

Studien genomförs av Jenny Singer-Berntsson från GIH i samarbete med RF och SBF. Ett tack skall riktas till RF och GIH som finansierade samlingen och testerna. På sikt hoppas vi att detta ska kunna leda till en grenspecifik profil med grenspecikfika tester. De delmoment som genomfördes var en matchsparring där man skattade ansträngning samt tog blodlaktat, ett V02 max-test och ett så kallat wingatetest för överkroppen där man tittar på kraftutveckling under 5 och 30 sekunder.

Under lägret hade förbundstränaren individuella utvecklingssamtal med tjejerna och ett seminarium kring taktik, teknik och hur den internationella boxningen ser ut idag hölls. Seminariet tog bland annat upp VM på Barbados.

Med på lägret som fysioterapeut var Andreas Berglund från Svenska Fysakademin som bidrog med stort kunnande och engagemang.

Deltagare:

Elin Rönnlund, Haninge BK

Maja Strömberg, NBK Akilles

Juliana Strömberg, Botkyrka BK

Jenny Hardingz, IF Linnéa

Linnea Strandell, Djurgårdens IF

Natalie Nielsen, Tifa BC

Love Holgersson, IF Linnéa

Anna Laurell, IF Linnéa

Ledare: Erik Bredler & John Brikell

Fysio: Andreas Berglund

 

/John Brikell, Förbundstränare