Trots sena avhopp pg av sjukdom boxades 8 st bra matcher i Hjo denna kväll. I ny lokal för oss arrangörer blev vi glatt överaskade av de mycket positiva bemötande från kommunen och alla mycket intresserade vaktmästare som verkligen ville få oss alla att trivas. DE GJORDE VI, detta var absolut inte sista gången vi kommer anordna galor i A-Hallen i Hjo. Nu vet vi också mer vad som är möjligt för kommande tävlingar tex. där både häftiga spottar som redan fanns, grymt bra ljud och stream som kan ordnas med lätthet.

Jan hade inte lätt med matchningen. Trots flera reserver speciellt i de matcher  som de fanns polskt motståndare så blev en duktig kille utan match. Detta var
naturligvis mycket trist för den polska boxaren men de blev en förstklassig
uppvisningsmatch mot Robin Kohronen Hisingen BK. Tack Robin som ställde upp och bjöd upp till en mycket sevärd uppvisningsmatch. Härligt att se Robin i ringen  igen. Bådar gått och vi ser fram emot mer matcher.

Klubbar som deltog var BK Puma, Uddevalla BK, Hisingens BK, SAIS, BK Dalen, Hammarby BK och Viktorija BK. Tack alla för ni kom =).

I diplommatcherna glänste våra duktiga diplomare mot både äldre motståndare och de som gått mera matcher. Wiktoria  Kettil mötte en tjej från nya klubben Viktorija BK. De har möts två gånger innan och vunnit var sin gång. Därför kändes de lite extra  spännade att de skulle mötas på Wictorias hemmaplan och fightas om vem som är bäst. En tuff och jamn match som slutade lika. Wictoria som fortfarande är C-boxare ska ha all heder av sin fina insats. Wictoria fick
också erhålla diplom för att hon i sin förra match erhöll 27 poäng. Grattis!


Jan Eliasson och Wiktoria  Kettil

Alim Mahmudov boxades en av sina första matcher, här har vi en kommande stjärna. Härligt att se denne kille boxas så bra efter så kort tids träning.
Härligt genomförd match där båda boxarna boxades schysst och de gjorde en bra
diplommatch. Klar vinst till Alim!

En stark Hampus Lilja Uddevalla vann sin 7:de match av 7 möjliga mot David Boklund Hisingens BK. Hampus levererade härliga kroppslag som satt fint och kändes rejält. Dessa bäddade för en klar 3-0 seger. Hampus är en kille att räkna med framöver.

Matchen mellan Andreas Prince och Marcus Alberts hettade inte riktigt till utan Marcus vann matchen klart genom att han utnyttjade sin längd och räckvidd. Välboxad distansboxning från Marcus sida gjorde att Andreas hade svårt att komma intill och rubba Marcus.

Uppvisningen som jag nämnde tidigare mellan Robin Kohronen och Patryk Antonowski Polen var klart sevärd. Två tuffa killar som verkligen bjöd på en uppvisning i publikens smak med mycket slag och att de hela tiden utmanade varandra.

Nicolina Jacobsson, SAIS mötte den duktiga polska boxaren Milena Zglenicka. En tjej som var mycket snabb, explosiv och som hela tiden leverade attacker. Hon hade högt tempo genom hela matchen och vinner matchen. Polskan imponerade stort i denna match och Nicolina fick se sig slagen av en för dagen bättre boxare. Milena blev sedan utnämnd till Bästa bortaboxare.

Yohannes Berhane, BK Dalen mötte Dawid Maciejewski, Polen i en tuff och tät match. Härliga slagväxlingar från båda håll. Kamp i hela tre ronder. Mycket sevärd match i publikens smak där Polaken vann.

Kvällens huvudmatch stod mellan Ida Lundblad TIFA BC mot Regerande Junior Världsmästaren i 60 kg Aneta Rygielska, Polen.
Ida hade revanch från EM i Polen där Ida mycket tveksamt förlorade med en poäng. Ida hade pratat länge om en returmatch nu kom chansen. Ida startar mycket bestämt och i första och andra ronden boxades hon mycket bra där hon träffade tydliga träffar och var den som förde matchen. I tredje ronden var det jämnare men i slutet av ronden fick Ida in flera härliga slagserier med tydliga träffar var och vinner även denna rond. Sista ronden var båda boxarna trötta och i denna ronden fick Polskan in några flera träffar som gav henne ett knappt övertag i ronden. När resultatet ropades upp var ingen förvånad, VINST till IDA !
2-1 till Ida med två svenska och en polsk domare
Inte illa att vunnit över två världsmästare på mindre än en månad!

Galan som sådan var klart godkänd med ca 150 besökare/åskådare ihop med boxare och ledare blev det flera.

Synd på alla avhopp och att de var svårt att få ersättare. Men trots detta var de flesta besökarna nöjda med galan i Hjo.

Och de ska de vara då båda HJOTJEJERNA, morgondagens stjärna från Hjo Wictoria Ketill och Ida Lundblad visade upp strålande boxning inför sin hemmapublik.

Fight Night Hjo 28/12-13

1. DC 54 kg Wictoria  Kettil, TIFA BC – Selma Trako, Viktorija BK 24-24
2. DB 42 kg Alim  Mahmudov, TIFA BC-Emil Trako, Viktorija BK 26-23
3. 64 kg Hampus Lilja,  Uddevalla – David Boklund, Hisingens BK 3-0
4. SA 91 kg Andreas Prins, BK  Puma – Marcus Alberts, Hammarby IF 0-3
5. Uppvisning. Robin Kohronen HBK-Patryk Antonowski Polen
6. JA 54 kg Nicolina Jacobsson, SAIS – Milena Zglenicka, Polen 0-3
7. 64 kg Yohannes Berhane, BK Dalen – Dawid Maciejewski, Polen 0-3
8. JA 60 kg Ida Lundblad, TIFA BC – Aneta Rygielska, Polen2-1

Bästa bortaboxare Milena Zglenicka Polen
Bästa hemmaboxare Ida Lundblad

 

/ Annika Lundblad