Förra fredagen gjorde Stefan Nordin debut som domare i AIBA:s semi-proffsliga WSB. Stefan själv tyckte det gick bra och fick god respons av tävlingens supervisor Ray Silvas från USA.

Stefan berättade att man tas ut som domare drygt en vecka före men får inte reda på vart man ska förrän några dagar innan. När man väl kommer till tävlingsorten dagen innan match så har domarna möte med supervisorn. Matchdagen börjar med lite sight-seeing innan det är blir möte med supervisorn och lagledarna där man går igenom regler m.m. Stämningen i hallen var hög och konceptet med fem stycken fem-ronders matcher fungerar mycket bra.
Matchen som Stefan dömde i ringen gick mellan Walesaren Andrew Selby från Great Britain Lionhearts och Fransmannen Redouane Asloum som boxar för German Eagles. Andrew Selby representerade Storbrittanien i London-OS i 52 kg:s klassen samt har vunnit EM och tagit silver i VM. Hans motståndare Redouane Asloum är också OS-meriterad och deltog i OS 2004 i Aten. Det som är intressant med Asloum är att han är en av de proffsboxarna som gått tillbaka till AIBA och WSB. Redouane Asloum hann göra 11 proffsmatcher med ett facit på 9-1-1 innan han skrev på för German Eagles och WSB. Den enda förlusten som proffsboxare kom då han boxade om den franska flugviktstiteln. Som lite kuriosa kan man nämna att Redouane Asloums dessutom är lillebror till Brahim Asloum som vann OS-guld 2000 samt WBA titeln i lätt flugvikt 2007. Brahim Asloum var också den som ledde det franska WSB-laget Paris United som deltog de två första säsongerna. Matchen i London vann Andrew Selby ganska komfortabelt med domarsiffrorna 3-0 (50-45, 50-45, 50-44). Matchen finns upplagd här: http://www.youtube.com/watch?v=WZlZ8dMroiYVi ser med spänning fram emot Stefans kommande WSB-uppdrag och önskar honom lycka till!

Fredrik Nordquist
Ordf. SBF:s Domarkommitté