Stockholm-Gotlands boxningsförbund genomför stadslagsträning en gång i veckan, oftast är det söndagar klockan 16.00 i Djurgårdens lokaler som gäller.

Påskadagen var inget undantag, stadslagstränarna Walter Mohr och Peter Kärrlander samlade flera av distriktets bästa boxare, där även flera av Sveriges bästa killar och tjejer ingår.

Peter och Walter betonar att målsättningen med stadslaget är att få fart på boxarna som ligger i skiktet strax under landslaget. På träningarna är givetvis landslagsboxare välkomna för välbehövlig sparring men i stadskamper och liknande försöker man ta med de boxare som visat bäst närvaro på stadslagets träningar.

Under säsongen har man genomfört stadskamper mot Göteborg och Helsingfors samt en gala i Wales. Ytterligare en målsättning är att förlänga säsongen och försöka behålla boxarna i sporten via meningsfulla och motiverande aktiviteter. Ett exempel på detta är Haringey Box Cup i London där man deltar med ett lag, turneringen går den 16-19 juni.

Det är en mycket utvecklande och bidragande orsak till ett distrikts sportsliga utveckling att ha ett fungerande stadslag och tränarorganisation. För SBF medför det att boxare får internationell rutin och vana att tillhöra ett lag utanför klubbdressen innan man debuterar i landslaget. Det är självfallet något som utvecklar svensk boxning.

/Erik Bredler, sportchef