Svensk Boxning tog emot ett stort team från England bestående av 25 boxare på Bosön förra veckan. I teamet ingick flera europeiska medaljörer och en världsmästare.

 

Under lägret arbetade boxarna tillsammans med uppgifts- och matchsparring tillsammans med träningspass riktat mot teknisk och taktisk utveckling.

 

Sportchef Stuart O’Connor säger: ”Boxarna har fått ut mycket av den här veckan när de arbetat tillsammans med några av de bästa boxarna i Europa och världen. Våra boxare utvecklas tydligt och genom att skapa fler möjligheter som denna kommer det att vara ovärderligt för deras utveckling.

 

GB Boxning har visat att vi kan tävla och arbeta på den här nivån och det går inte obemärkt förbi, många olika länder kontaktar oss redan för att se när vi håller våra nästa läger och uttrycker sin önskan att delta. I vår tur har vi också blivit inbjudna att delta i läger och turneringar i både Amerika och Asien. Att arbeta med olika kontinenter är en värdefull erfarenhet, inte bara för våra boxare utan även för våra tränare, så att vi kan lära oss av de olika kulturerna och miljöerna och hjälpa oss att forma Svensk Boxning framöver och förbättra det goda arbetet i våra klubbar och distrikt.

Mvh Stuart O’Connor, Sportchef SBF