I nedanstående artikel kan du läsa det månadsbrev som SBF:s Sport- och Utvecklingsansvarige, Petri Eriksson, sammanställt för maj månad

Hej Boxningssverige,

Som Sport- och utvecklingsansvarig inom SBF så kommer jag månadsvis att skicka ut ett brev, via hemsidan, med kontinuerlig information om de senaste händelserna i vår landslagsverksamhet samt kommande landslagsaktiviteter. Nedan finner ni månadsbrevet för maj 2018.

Träningsläger
Första veckan i maj deltog jag vid ett internationellt sparringläger med damseniorerna i Tyskland, Kienbaum. Till lägrets andra del anslöt head coach Adjmal Omarzada för att bistå med extra coachning inför veckans sparringar.

Huvudfokus var matchsparringar på eftermiddagen och annan träning bedrevs efter individuella program och förberedelser.

Kartläggningen av svenska boxare
Har kommit mot slutstadiet men det saknas fortfarande cirka 30 % av svar en från de tillfrågade tränarna. Huvudsyfte har varit att samla information om de aktuella boxarnas status, träning och dokumentering/uppföljning av det. Jag har börjat sammanställa svaren och kommer arbeta tillsammans med Juan Alonso på RF för att få fram statistik kring träningsplan och tävlingsplan hos våra aktiva. På vårt senaste möte gick vi igenom kartläggningen och påbörjade en sammanställning av undersökningen.

Samarbete med RF
SBF har haft kontinuerlig kontakt och möten med vår kontaktperson på RF, Juan Alonso. Vi har arbetat med boxningens kravanalys som just nu granskas och förnyas. Pågående arbete är även planering av höstens testläger i augusti.

RF kommer ansvara för testerna och föreläsningar som kommer äga rum på lägret.

Vi kommer ha ett VO2MAX-test, se nedan länk för hur det går till: https://www.youtube.com/watch?v=GGTRTu981Ps
och ett armcykel-test, länk: https://www.youtube.com/watch?v=v8NFHFkSxNY .

Samarbete med SOK
Vi har träffat SOK Rickard Nilsson och planerat höstens testläger i augusti. SOK kommer att testa deltagarna på lägret utefter deras fysprofil för landslag.
På nedan länk finns mer information om fysprofilen:  http://www.olympiskutmaningtest.akribi.net/sv/default.aspx?PageID=1074

SUA Kvartalsrapport
Jag har sammanställt och lämnat en kvartalsrapport till styrelsen. Rapporten handlar om mina första tre månader som SUA. Kvartalsrapporten består av olika processer:  nuläget, närmaste tiden och planer för framtiden. Det avser båda boxare och tränare samt alla sex landslag.

Jag anser att det allra viktigaste SBF framtidsvision och mål är:

Vi behöver ta ett omtag och göra en ordentlig satsning kring ungdoms och juniorboxning för att på sikt få fram boxare som har nivån att ta sig in i SOK Topp- och talang 2022.

Detta kommer förhoppningsvis leda till fler och bättre boxare på OS 2024 och 2028. En rekommendation är att göra en viss omfördelning av resurserna mot ett Talangutvecklingsprogram.

Statistik visar att dom flesta Nationer som är framgångsrika i OS och VM har en tidigare och tydligare utvecklingskurva gällande ungdom/Junior- mästerskaps medaljer eller topplaceringar.

Vi har inga sådana resultati vår ungdoms/ junior-mästerskap, då är det inte sannolikt att vi kommer få några toppresultat 2020.

Detta betyder om vi vill ha resultat i 2024 eller 2028 så behöver vi börja undersöka nuvarande status och utveckla diplom-ungdom – junior verksamhet.

Aktiviteter i maj:
-Tyskland, Kienbaum, 25/4–5/5: internationellt sparringläger för damseniorer, förberedelser för EM.

Mer information om träningslägret i Kienbaum: http://www.swebox.se/Nyheter/nyheterfransbf/traningslagerfordamungdomochjunioriskene19-20maj2018/

-Sverige, Skene 19-20 /5: Nationellt träningsläger för ungdom och juniordamer.

Mer info om träningslägret i Skene
http://www.swebox.se/Nyheter/nyheterfransbf/traningslagerfordamungdomochjunioriskene19-20maj2018/

-Kazakstan, Arlans 19–26/5: Internationellt träningsläger med brittiska WSB Lionhearts som avslutas med en WSB-gala där brittiska Lionhearts möter Kazakstan Astana Arlans den 26/5 där svenska Liridon Nuha, 81 kg boxas. På plats är SBF huvudtränare Ajmal Omar.

Mer info om detta event:
http://www.swebox.se/Nyheter/nyheterfransbf/liridonnuhaboxasforbritishlionheartsiwsb26majiastanakazakstan/