Tveka inte att besöka Torvalla sporthall och bevittna landskampen Sverige vs England. Landskampen är inledningen på 2011 års satsning mot OS i London 2012. Matcherna börjar ikväll klockan 19.00, fredag den 14/1! Se presentation av matcherna:

48 kg Elin Rönnlund, SWE – Lynsey Holdaway, ENG

Elin Rönnlund har guld från både SM och nordiska mästerskapen i 46 kg klassen. Har nu tagit över förstaplatsen på sverige-rankingen i 48 kg. Elin kan räkna med extra publikstöd då hon representerar hemmaklubben Haninge BK. Ställs mot Lynsey Holdaway, en duktig dam från Wales som var i kvartsfinal på VM i höstas.

56 kg Salomo Ntuve, SWE – Zack Davies, ENG

Salomo Ntuve hade sitt internationella genombrott då han tog silver på EM i Liverpool 2008 i 51 kg klassen. Salomo har byggt upp sig och förbättrat sin stabilitet och går numera i 56 kg. Möter talangfulla Zack Davies från Wales som representerade Storbritannien på Youth Olympic Games i Singapore förra året. Salomo representerar Angered BC i Göteborg.

51 kg Jenny Hardingz, SWE – Nicola Adams, ENG

Sveriges regerande europamästare Jenny Hardingz ställs mot Englands Nicola Adams som tog silver på VM i Barbados. En match på absolut högsta nivå och en bra värdemätare för Hardingz som kommit tillbaka från ett längre skadeuppehåll. Jenny är med i SOK:s topp och talangprogram mot OS i London, är uppvuxen på Gotland men representerar numera stockholmsklubben IF Linnéa.

 

56 kg Niklas Helgesson, SWE – Joe Cordina, ENG

Niklas Helgesson boxas på hemmaplan då han är Haninge BK:s andra boxare i landskampen. Niklas är tvåa på sverige-rankingen och har flera fina juniormeriter, han har även tagit hem ett senior-SM. Möter Joe Cordina från Wales som har ett silver från World Combat Games. Två yngre killar som har framtiden inför sig.

60 kg Redouane Kaya, SWE – Shafiq Asif, ENG

Redouane Kaya hade sitt internationella genombrott förra säsongen med flera fina medaljer från AIBA turneringar. Mästerskapsdebuterade med en kvartsfinal på EM i Moskva. Även denna säsong har Redouane visat fin form. Ställs mot englands Shafiq Asif som radat upp vinster på sina senaste landslagsuppdrag. Redouane representerar Stockholmsklubben Narva BK

60 kg Helena Falk, SWE – Amanda Coulson, ENG

Helena Falk började boxas sent men har haft stora framgångar med ett EM-brons som bäst. Gör nu en full OS-satsning i damernas OS-viktklass 60 kg. Ställs mot Englands OS-hopp Amanda Coulson som var deras representant på VM i Barbados. Helena representerar Stockholmsklubben BK Örnen.

 

Paus 20 min. På scenen: Panetoz

64 kg Anthony Yigit, SWE – Sam McNess, ENG

Under förra säsongen slog sig Anthony Yigit in i EM-truppen efter flera fina resultat. Yngst i laget tog han sig fram till kvartsfinal vilket var riktigt bra gjort. Anthony är en av våra yngre kommande boxare, representerar Skarpnäcks BK i Stockholm. Möter Engelsmannen Sam McNess som även han en yngre talang.


64 kg Klara Svensson, SWE – Chantelle Cameron, ENG

Klara Svensson är en mycket pålitlig mästerskapsboxare, hon har deltagit på tre VM och har tre VM-medaljer i prissamlingen. Har dessutom medaljer från EM och ett flertal SM-guld, möter Engelskan Chantelle Cameron som har en silvermedalj från EU-mästerskapen. Klara representerar Höllvikens BK i Skåne.

 

69 kg Leon Chartoi, SWE – Antony Fowler, ENG

Leon Chartoi tog en mycket fin skalp förra säsongen då han som enda icke ryss vann en turnering i Dagestan. Han tog sig till kvartfinal på EM i Moskva och har klivit upp en nivå i sin utveckling. Blev utsedd till bästa boxare på landskampen mot England förra året. Möter Engelska mästaren Anthony Fowler. Leon representerar Stockholmsklubben Narva BK.

75 kg Lotte Lien, SWE (NOR) – Savannah Marshall, ENG

Då vår dubbla världsmästare Anna Laurell är bortrest, och vår färska Junior Europamästare Love Holgersson blev förkyld förstärker Lotte Lien från Norge det svenska laget. Lotte är regerande Europamästare och möter i en mycket intressant match Savannah Marshall med silver från VM på Barbados. Damernas 75 kg kommer att vara en OS-viktklass i London 2012.

81 kg Babacar Kamara, SWE – Lawrence Osueke, ENG

Landslagsankaret och veteranen Babakar Kamara har mest rutin i laget. Han har deltagit på flertalet EM och VM och brukar sällan göra någon besviken i landskamper. Stoppade sin motståndare i landskampen mot Finland förra månaden. Ställs mot Engelska mästaren Lawrence Osueke. Babacar representerar Djurgårdens IF i Stockholm.

+91 kg Otto Wallin, SWE – Anthony Joshua, ENG

Otto Wallin visade på SM förra året att han är att räkna med i supertungvikt då han tog sig till final. Han är rankad tvåa på sverige-rankingen efter Modo Sallah. Otto är en friskus som gör sin första landskamp och kan bli den som avgör kampen i den sista matchen. Möter Anthony Joshua som är Engelsk mästare. Otto representerar Sundsvalls BK.

 

Välkomna!

Erik Bredler, Sportchef

 

 

Landskampen arrangeras av det Svenska boxningsförbundet i samarbete med Haninge kommun, Haninge BK och Stockholm- Gotlands boxningsförbund.

Sveriges möten med England har sett ut som följer:
1935: Landskamp i England, nederlag för Sverige med 3-5
1948: Landskamp i Stockholm; seger för Sverige med 5-3
1948: London; nederlag 3-5
1982: Stockholm; nederlag 4-7
1983: London; nederlag 3-7
2007: Stockholm; seger 7-4
2009: Kalmar; seger 6-3
2010: Stockholm; seger 5-4
2011: Stockholm, Haninge ??