Distriktet Småland/Halland var i helgen inbjudna till Rotterdam för att möta en stadskombination från just Rotterdam. Som värdar stod anrika Van´t Hof med Ton Dunk i spetsen. Vi fick ett väldigt gott mottagande med bra boende och god mat, fri tillgång till träningslokal och inte minst fint väder. Var således en laddad trupp som äntrade ringen på söndag eftermiddag/kväll inför fullsatt hus.

 

 

UD66 kg  Bobbie Been, Van T Hof – Nathalie Pavlides, Små/Hal   21-7 

Först ut var vår inlånade Nathalieb från Majorna som ställdes mot en lång tjej från hemmaklubben som hade bra fötter och väldigt bra vänsterjabb. Nathalie visade gott mod och försökte hela tiden komma in på sin motståndare men hade svårt att hitta rätt distans.  Men sista ronden var Nathalies bästa och den gjorde hon jämn. Lite för stora siffror men klar seger till Holland. Nathalie satte dock ribban för alla när hon visade prov på en otrolig moral och kämpa anda. Detta genomsyrade sen alla, ingen skulle vika sig!

U 63 kg Felix Jordan, Van T Hof – Nidahl Al- Naser, Små/Hal  22-9

Nidahl var nästa man ut och han ställdes mot en lång soutpow med riktigt bra bakre hand. Nidahl började väldigt bra men sen hittade hans motståndare sitt avstånd och kunde pricka Nidahl på vägen in med sin fina raka vänster. Nidahl slet på genom matchen men motståndaren var helt enkelt för bra.  Men riktigt bra jobb Nidahl, var stolt!

J 63 kg Nabil Haryouli, Team Prins – Farman Babajev. Små/Hal 12-12

Farman ställdes mot en lite kortare muskelös kille. Farman tog som vanligt kommandot men hans motståndare var väldigt vass i sina kontringar med vänster/höger krok. I andra fick Farman instruktionen att köra mer dubbelattack. Detta stämde väldigt bra och rond 2-3 gick väldigt bra för Falkenbergs stolthet! Vi var nog ganska säkra på seger men matchen slutade 12-12 och således oavgjort! Jyrun tyckte dock som vi och Farman belönades med priset som bästa svensk! Bra jobb Farman!

S 75 kg Sidney Handana, BCVA – Blendin Zejnullahu, Små/Hal  14-10

Blendin fick möta en lite längre kille som hade väldigt hög slagfrekvens med slag från alla håll. Blendin pressade med hög gard och kom in fint några gånger men hade svårt att få loss mer än ett slag när han var inne. Matchen blev en riktig holmgång i publikens smak där man tog och gav från båda håll.  Jämnt men segern till Holland, inte oförtjänt.  Blendin visadeäven han prov på stort hjärta!

SD 51kg Abbygail Deekman Van T Hof – Norah Guzlander, Små/Hal  13-17

Norah ställdes mot regerande holländska mästarinnan, en stark slagvillig tjej. Här stutsade  Norah tillbaka från ett mindre lyckat SM till en strålande insatts. Första ronde var jämn men sen kunde Norah föra matchen med en rörlig aggressiv, varierad boxning . Abbygail var hela tiden farlig men hängde inte med i tempot. Riktigt bra match och seger till Norah!

J 50 kg   Rex Meyer, Van T Hof – Paolo Magui, Små/Hal 14-14

Paolo ställdes mot en duktigkille från hemmaklubben. Första ronden fick Paolo inte riktigt boxningen att stämma, han var lite för passiv. Men i andra och tredje tog han ett betydligt större initiativ och kunde föra med sina fina raka slag. Riktigt bra flugviktsmatch mellan 2 bra skolade boxare. Jämnt men vi trodde nog på en seger här. Resultat 14-14 och oavgjort. Bra Paolo som visade gott hjärta och kunde komma tillbaka efter en tuff inledning.

S 69 kg Jasseem Dijlani, Van T Hof – Marcus Ahlberg, Små/Hal  21-11

Marcus ställdes mot en lite kortare stark kille. Marcus satte som vanligt högsta fart med sin aggressiva stil men hans motståndare var lite för rutinerad för att falla i fällan. Han kontrade fint med en högeruppercut som Marcus hade svårt att gardera. Riktig holmgång i publikens smak och Marcus gavs in motståndare hårt jobb från början till slut. Rättvis seger till Holland dock! Men härlig moral av Marcus!

S 75 kg Erdin Cetin, Haagse Directe – Shady Ghamhour, Små/Hal  Rsc 2

Shady var nästa man ut. Ställdes mot en väldigt duktig explosiv herre. I första ronden hade Shady svårt att hitta rätt avstånd och hans motståndare kunde hålla sin distans och styra med stenhårda slag utifrån. I andra ronden visade Shady stort mod och krympte ytorna satte högre press. Detta gillade inte holländaren som blev lite slarvig och 1.30 in i ronden landade Shady en grym höger som fällde holländaren raklång. Upp precis innan 10 och domaren körde igång. Shady kunde avgöra med en vass kombination och stort jubel från lagkompisarna. Väldigt bra Shady  mot en riktigt vass moståndare!

S 69 kg Jimmy v/d Ijsel, Crooswijk – Oliver Flodin, Små/Hal  13-17

Sist ut var nyblivna svenska mästaren Oliver som ställdes mot holländska mästaren. I mästarmötet visdae det sig att Oliver var den starkaste, han kunde styra med vass vänsterkrok och rak höger som bla gav holländaren en räkning i första ronden. Holländaren var rörlig och hela tiden farlig i sin kontring men det var Oliver som höll i taktpinnen.  Späänade blev det ändå då ringdomaren på slutet hittade 2 osannolika varningar för insida på Oliver. Men han lyckades reda ut det och kunde rättvis vinna. Imponerande, man glömmer att killen är förstaårs junior när man ser hans stabila boxning.

Det var en nöjd trupp som åkte hem på måndagen och vi kan inte nog tacka våra gästvänliga värdar Van´t Hof för en härlig helg i Rotterdam.

 

/ Joakim Möllerström, Småland/Halland