Första dagens matcher bjöd på både eleganta slagväxlingar, grötig pressboxning och en hel del vilja och hjärta!

Damernas 57 kilo. 

Dagens första seger gick till fjolårets silvermedaljör, Evelina Andersson från Majornas BK. Hon ställdes mot Sandra Attermo från  Djurgårdens IF. Andersson tog tempot från start och med en effektiv ledande vänster hand så plockade 38 åringen från Majorna BK goda poäng. Andersson höll ett högt tempo och gav Attermo ingen vila. Attermo höll i gengäld takten med Andersson. Rond ett och två samt halva tredje var Anderssons men där började hon tappa tempot och falla in i Attermos stil som var mer inriktat på att slå krokar. Andersson fann sig stundtals men från den ronden var det Attermo som låg i framkant. Ända fram till fjärde rond och 1.10 när Andersson vaknade till och drev upp tempot igen. 4-0 och vidare i turneringen för Evelina Andersson, Majornas BK.

Amanda Lundström, IF Linnea ställdes mot Skene Atletklubbs Sophie Smith. En väldigt jämn och teknisk match där Lundström stod för den renodlade skolboxningen medans Smith arbeteade med en explosiv och väldigt atletisk boxning. Matchen gick fram och tillbaka med fina slaxväxlingar och kontringar från båda boxare. Lundström verkade hitta en bra formel i att kontra Smiths vassa främre hand genom att ta ett steg bak när den kom. Och sedan följde upp med en rak vänster eller direkthöger. En taktik som var solid men i andra hälften av matchen så blev Smiths fysik och rapphet den vinnande faktorn och Skenetjejen kunde ta sig vidare från kvartsfinal med en 4-0 seger. Väldigt jämn match.

Damernas 64 kilo. 

Jelena Jelic, Malmö BC, hade en tillsynes enkel match där hon ställdes mot Djurgårdens IF.s Katrine Steingrimsen som endast har, enligt källa, boxats i åtta månader. Jelic som har varit med i serbiska landslaget i över fem år som har deltagit på Em och VM mer än en gång är en oerhört tuff motståndare att få i sitt första mästerskap. Trodde alla utom kanske Steingrimsens tränare. Steingrimsen chockade genom att boxas jämnt med den rutinerade malmötjejen och stundtals hade hon Jelic i obalans och kunde kontra på ett sätt som borde vara utanför hennes kunskap. Trots väldigt fin boxning så är Jelic en av turneringens mest rutinerade boxare och den rutinen bar malmöfightern vidare i tävlingen med en 4-0 seger.

Herrarnas 60 kilo. 

Jag har tidigare uttrykt en önskan att se Emil Harrysson, BK Falken och Simon Cross, Stockholms AIF i final. De drabbade samman i en hejdundrande kvartsfinal i 60 kilo! Harrysson var tekniskt skön att se på bitvis och hans kroppsslag satt som klistrade på mannen med den stora motorn, Simon Cross. Densamme som gav sitt yttersta för att skaka om och få ner Harrysson. Denna har dock en väldigt bra haka och berördes tillsynes inte av Cross slag. 4-1 till Harrysson och en mycket fin match av dessa ypperliga fighters!

Imorgon börjar matcherna klockan 12.00 och då får ni följa flera spännande matcher!

Övriga resultat. 

Damernas 64 kilo. 

Rinna De Silva, BK Kelly vs Stephanie Thour, BK Värend. 0-5

Herrarnas 60 kilo.

Paolo Magui, BK Ringen vs Biniam Tesfagbr, Eskilstuna BK. 5-0

Herrarnas 69 kilo. 

Anton Hellström, BK Falken vs Emil Pettersson, Malmö BC. 5-0.
Ferdous Sahar, Stockholms AIF vs Adolpe Sylva, Halmstads BS. 0-5