I förra veckan så hade SBF en trupp med boxare som deltog i Nations Cup i Serbien, en förberedelse för ungdoms-EM senare i år. Läs nedan slutrapporten från turneringen.

5 svenska boxare var på plats varav 1 tjej, Zehra Milli, som gick in i 54 kg klassen mot en boxare från Ryssland. Ryskan hade en mycket egen stil, med en rörlig gard och slog med precision. Ryskan vinner denna match och orutinen visade sig emellanåt. Kanske fanns där också en orolig kring den egna förmågan gentemot den ryska boxaren. Hur som helst, 3 bra genomförda ronder av Zehra. Zehra hade ytterligare 12 ronders sparring mot 4 olika motståndare vilket gav henne motivation och insikt att hon kan bli minst lika bra som sina konkurrenter.
På kvinnliga sidan var Ryssland och Indien överlägsna. Montenegro hade en mycket duktig tjej i 50 kg. Vi skulle kunnat ha haft med några tjejer till, ryskan i 63 kg var bäst av ryskorna. De indiska tjejerna var fysiska och kommer på hela tiden, några bra skolade men stilen kännetecknas mycket av fight. Gentemot övriga europeiska nationer på plats så kan våra bästa tjejer möta dem och stå upp bra. En turnering liknande denna ger tjejerna möjlighet att få jämbördig sparring, det var alla tränare på plats eniga om och de sökte sparring de dagar de inte boxade och ännu var kvar i turneringen! De värderar sparring mellan tjejer väldigt högt.

 

Bland killarna var Noah först ut i 54 kg och en boxare från Bulgarien stod för motståndet. Noah tappar matchen men gör en bra insats. Noah får sedan flera bra sparringar och känner att han får ut mycket av detta.

Sam Svensson gick in i kvartsfinal mot en boxare från Rumänien och är för avvaktande i början, ger bort första ronden men kommer sedan allt mer in i matchen och känner själv att, trots förlusten, ”detta var min bästa match någonsin” och att han skulle ha vågat från början. Sam går därpå en sparring mot en boxare från Serbien och tar för sig på ett helt annat sätt och dominerar stort. Så mycket gör självkänsla i boxning, tron på sin egen förmåga. Sam gjorde illa tummen så vi avstod mera sparring inför Norge-kampen. Sam körde säck, plattor och löpning resten av tiden.

Kevin Bohm i 54 kg mötte en boxare från Moldavien i kvarten, där han vinner alla 3 ronderna. Den moldaviske boxaren är etta i Moldavien men det blir en säker seger utan att behöva överanstränga sig. I semifinal möter han en boxare från Kazakstan, och taktiken var att Kevin skulle bestämma distansen. Trots en mycket väl genomförd match vinner Kazaken men inte med stora siffror. Kul att se att det inte fanns överdriven respekt för sin motståndare och en bra inställning med bra koll på sin anspänning och taktisk kyla. Kazakstan och Indien dominerade turneringen totalt sett, Kazakerna med briljant teknik och taktik och Indierna med tempo och kraft.

Alexis Fredriksson vinner på Rsc 1 i första omgången mot en boxare från Moldavien. Den moldaviske boxaren hängde inte med, trots över 30 matcher, så var det klasskillnad. I semifinalen skulle han boxas mot en boxare från Kazakstan igen (sist möttes de i Ungern i februari) men fick lämna återbud på grund av en skada i vaden.

Ett härligt gäng att vara ute med. Boxarna var där och gjorde det de skulle, matchade och förberedde sig samt träna ihop med laget och andra. Trots en del strul i turneringen så är det ingen som gnäller eller skapar dålig stämning. Ett stort tack och heder till våra boxare.

 

Ledare på plats Kermith Fredriksson och Trond Nordby.