På lördag boxar en Skandinavisk klubb-kombination mot skotskt motstånd på en gala i västra Skottland. Laget består av två svenska och två danska boxare och galan går i stadshuset i Port Glasgow.

På förra årets gala deltog boxare från Narva BK och Halmstad AIS och då var det utsålt med 500 mycket entusiastiska och högljudda skotska supportrar som skapade en fantastiskt stämning.
Tre av de internationella matcherna är returmöten där skottarna drog det kortaste strået förra gången. Oliver slog sin man på landskampen i december och danskarna slog sina skottar på ACBC. Nu möts de igen på skottarnas bakgård så de kan säkert räkna med revanchsugna skotska boxare och en fanatisk hemmapublik.

Internationella matcher 29/1 Port Glasgow.
60 kg Ungdom, Oliver Flodin, BK Ringen, Sverige – Jordan Beveridge, Irvine, Skottland
64 kg Senior, Mohamed Adel, BK Århus, Danmark – Alex Bailly, Aberdeen, Skottland
60 kg Junior, Jakob Oldelius, Narva BK, Sverige – Connor Grant, Grennock, Skottland
60 kg Senior, Michael Aziz, BK Århus, Danmark – Darren Traynor, Aberdeen, Skottland
Skandinaviska Ledare: Fredrik Nordquist, Narva BK och Frank Holm, BK Århus

Totalt är det 12 matcher på programmet och förutom de internationella matcherna så finns det flera högintressanta skotska matcher då bl.a. arrangörsklubbens Don Brown (som tidigare representerat Narva BK) möter Robbie McKee i en uppgörelse om vem som är bästa 69 kg:s senioren i Skottland. Dessutom skall Sverige-bekanta tjejerna Nathalie McKay (deltagit på ACBC) och Jane Miller (deltagit på Golden Girl BC och Maj Box Cup) göra upp om vem som är bästa skotska tjej-boxaren alla kategeorier. Så det finns alla förutsättningar att detta blir en minnesvärd boxningshelg.

 

/Fredrik Nordquist, Narva BK