Anthony Yigit gjorde en mycket bra finalmatch på Boxing Test Event i London men fick se sig besegrad av engelsmannen Josh Taylor.

Taylor vann matchen med 15-14 men ett silver till Yigit på ”för OS” är en fin framgång för skarpnäcksboxaren som redan kvalificerat sig till OS nästa år.

Förbundstränare Majid Jelili säger att boxarna följde varandra åt i poängprotokollet matchen igenom, och att Yigit gjorde en mycket bra prestation.

På läktaren fanns boxningens damtrupp ur SOK:s Topp- och Talangprogram, Shipra Engelke, Jenny Hardingz, Helena Falk och Anna Laurell som tillsammans med damernas förbundstränare John Brikell hejat fram Anthony.

Damerna har under helgen varit i London för att känna in atmosvär och se OS-arenan som en del av förberedelserna inför OS i London 2012.

Bilden ovan är tagen av Petri Eriksson som filmat turneringen för att samla ihop material på kommande motståndare. Detta har SOK finansierat och medför att vi lättare kan analysera boxare inför viktiga matcher.

 

Resultat Test Event i London

24/11
64 kg Anthony Yigit SWE – Avak Uzlian RUS 17-15

26/11 (semifinal)
64 kg Anthony Yigit SWE – Dario Vangeli ITA 10-6

27/11 (final)
64 kg Josh Taylor ENG – Anthony Yigit SWE 15-14

 

Inför OS i London nästa år förbereder sig arrangörerna med att annordna testtävlingar inom de olika grenarna. För boxningen sker ”Boxing Test Event” den 23-27 november. I turneringen deltar boxare från 19 nationer.

Från Sverige deltar redan OS-kvalificerade Anthony Yigit i 64 kg tillsammans med herrarnas förbundstränare Majid Jelili. I 52 kg skulle även Salomo Ntuve från Angered ha deltagit men han fick lämna återbud efter en förkylning.

För både boxare och ledare är det ett mycket bra tillfälle att testa på både miljö och tävlingsarena.

Sveriges trupp på Test Event i London den 23-27 november

64 kg Anthony Yigit Skarpnäcks BK

Förbundstränare Majid Jelili

 

/Erik Bredler sportchef