Anthony Yigit tog en meriterande silvermedalj på Cordova Cardinturneringen efter finalförlust mot kubas Roniel Iglesias som vunnit både VM och tagit brons på OS.

Förbundstränare Majid Jelili berömmer Yigit för hans boxning i turneringen. Anthony gjorde en mycket bra insats och visade bra kvalitet med mycket vilja i sin boxning.

På vägen fram till final har Yigit besegrat två OS-kvalificerade boxare, turkiets Fathi Keles och Cesar Villaraga från Colombia.

Resultat Cordova Cardin-turneringen 1-6 juni

3/6:
64 kg Anthony Yigit SWE – Fathi Keles TUR 18-11

4/6:
52 kg Pabio Vicente CUB – Salomo Ntuve SWE 22-7
69 kg Aidos Yerbossynuly KAZ – Nurbo Bozan SWE 18-9

5/6: (extra match)
52 kg: Salomo Ntuve SWE – Selcuk Eker TUR 26-4

5/6: (semifinal)
64 kg Anthony Yigit SWE – Cesar Villaraga COL 22-13

6/6:
64 kg Roniel Iglesias CUB – Anthony Yigit SWE 52-28

 

Anthony Yigit i 64 kg och Salomo Ntuve i 52 kg preparerar sig inför OS i London med träning och tävling på Kuba. Den stentuffa Cordova Cardin-turneringen går i Havanna den 1-6 juni. Förbundstränare Majid Jelili rapporterar om 17 lag, 12 nationer och 91 invägda boxare i turneringen.

OS-boxarna Anthony Yigit och Salomo Ntuve

På plats på Kuba är även Nurbo Bozan som kommer att vara med i turneringen i 69 kg. Vi har även en juniortrupp som mellan den 24 maj till 8 juni deltar i träningarna och som kommer att matcha den 3-5 juni.

Förbundstränare Majid Jelili och Santiago Nieva berättar från Kuba att träningen flyter på för fullt och att det under tisdagen genomfördes sparring mot det kubanska landslaget. Våra killar på plats har skött sig mycket bra men lider lite av den 30-gradiga värmen.

Sveriges OS-representant i 52 kg Salomo Ntuve.

Det genomförs 2-3 träningar per dag och på plats finns även Kazakstan, Turkiet och Jordanien. Till turneringen väntas fler nationer där bland annat USA kommer att vara med säger Jelili och Nieva.

Truppen på Cordova Cardin-turneringen 1-6 juni:
56 kg: Salomo Ntuve Angered BC
64 kg: Anthony Yigit Skarpnäcks BK
69 kg: Nurbo Bozan IFK Linköping

Juniortruppen på tävlingen i Havanna 3-5 juni:
66 kg: Oliver Flodin Vaggeryds BK
69 kg: Adham Sakhnini BK Revansch
75 kg: Loran Batti Upsala IF
75 kg: Sahand Tavakoli BK Tiger
81 kg: Hampus Henriksson IF Göteborg Team Box

Ledare: Majid Jelili och Santiago Nieva