Många bra matcher i Ryahallen!

Damernas 51 kilo.

Natasha Samsalieva, Djurgårdens IF, ställdes mot fjolårets guldmedaljör, Katrin Norén, IF Linnéa. Norén som har ett otroligt fint fotarbete började med att etablera sin jabb.
Samsalieva är riktigt tuff och trots att Norén träffade bra så gav Samsalieva sig in i fighten och kunde pricka in en slagserie på sju slag i slutet av första. Norén arbetade metodiskt och tog över matchen mer och mer. I slutet av matchen var det Norén som tog en väldigt bekväm seger mot den tuffe Samsalieva, som trots sin öppna stil, har ett enormt hjärta och en högoktaning motor. Intressant match i 51 kilo och 5-0 till Norén.

Lise Sandebjer, BK Örnen har klivit upp från 48 till 51 kilo. I dagens semi så ställdes hon mot Norah Guzlander, Halmstads AIS. För att citera vår ordförande så lät det såhär. ”Lise visade idag att hon håller hög internationell klass genom sin boxning och den utveckling hon fortfarande har”. 5-0 till Sandebjer som vann enkelt och komfortabelt.

Damernas 54 kilo.

Helena Envall, IF Linnea ställdes mot BK Örnens Mia Bromander. Rond ett var från start till slut Envalls rond där hon i princip träffade med allt hon slog. Bromander var för öppen och southpawn (höger hand är den främre) Envall fortsatte i rond två, tre och fyra med att bomba in en fin direktvänster och enkel ett-två boxning. Bromander kämpade på men hade inget att sätta emot landslagsboxaren från Stockholm. En räkning i rond fyra satte spiken i kistan för Bromander och en imponerande seger för Helena Envall, IF Linnea. 5-0.

Damernas 57 kilo.

Novisen Linda Larsson från IK Ymer mötte Djurgårdens Märta Lundberg. På pappret borde det varit en promenadseger för Lundberg då Larsson har väldigt få matcher.
Larsson hade en väldigt fin boxning och rörde sig ypperligt åt sidorna och kunde få Lundberg att komma ett steg efter. Larsson visade prov på fin boxning och även om Lundberg gjorde allt hon kunde för att ta segern så var Larssons längd, 174 cm, och räckvidd kombinerat med teknik för mycket och en fin 5-0 seger till Larsson i hennes första SM.

Evelina Andersson, Majornas BK ställdes mot Sophie Smith från Skene Atletklubb. En mentalt tuff kamp då hon har förlorat mot tjejen de kallar ”Machine Gun Sophie” i deras första möte. Det var en publikfriande match och ljudnivån i Ryahallen steg mot taket! Andersson pressade från start och tempot var rasande högt! Smith blev frustrerad av Majornas Andersson som använde sina raka slag väldigt bra för att få Smith på bakfoten och kunde därifrån få in fina slagserier mot kroppen. Det var ett krig och Andersson var som en igel på Smith. Denne bet ifrån med vassa ett-två kombinationer. I slutändan kan det bara finnas en vinnare och det var Majornas stolthet, samt turneringens äldsta boxare, Evelina Andersson som tog sig vidare till final med siffrorna 4-0 och publikjublet
steg mot taket. Väldigt underhållande match!

Damernas 64 kilo.

En av de bästa matcherna för dagen var mellan Höllvikens Lina Skoghagen och Örebros Linnea Molin. De har möts förut, senast med Skoghagen som vinnare så Molin hade en gås att plocka med stilboxaren från Höllviken. Matchen var, från start till slut, en uppvisning i boxning från båda sidor. Eleganta sidosteg kombinerat med urstarka slagserier från båda två. Skoghagen hade litet övertag från mitten av första och höll det fram till rond tre. Molin kom igång bra i tredje och hämtade hem en hel del poäng med fina attacker och kontringar.
Lina Skoghagen kämpade med att hålla övertaget och fyra välplacerade attacker i fjärde förde upp henne i ledningen igen. Men det var tight. Så tight att domarna inte kunde ena sig utan tilldelade resultatet 3-0 till Höllvikens Lina Skoghagen. Ett klassmöte av rang i 64 kilo!

Damernas 69 kilo.

Zabrina Holmström, GBG Team Box har gått ner från 75 kilo till 69 kilo och ställdes i kvarten mot punchern Marianne Ahlborg från Värnersborg. En bra match i 69 kilo där Zabrina Holmström tidigt tog kommandot med en fin vänster och hög gard. Ahlborg vadade sig igenom slagen och kunde med explosiv boxning få in mycket goda kroppsslag på den större Holmström. Matchen vände långsamt men säkert till Ahlborgs favör som kämpade och slog i alla situationer, kort distans som lång! En fin match och en seger med mycket hjärta bakom. 5-0 till Marianne Ahlborg.

Herrarnas 60 kilo.

Dagens första herrmatch gick mellan Ali Yusefi, Hammarby samt Shukrat Abdrim, Djurgårdens IF. Det var en grym fight där slagen flög från båda läger obönhörligt.
Ali Yusufi hade kommandot men Abdrim lyckades hålla takten bra genom mycket fin kontringsboxning. Snabbt tempo, snabba händer och mycket hjärta gjorde denna matchen
till en bra öppningsmatch för herrarna. Och Hammarby med Yusufi i spetsen är vidare till final! 5-0.

Emil Harrysson, BK Falken, fortsätter att imponera och mot Bk Ringens Paolo Magui så var det ingen tvekan om vem som skulle ta hem den fighten. Magui ska ha respekt för att han gjorde det bästa han kunde med det han hade. Men mot Harysson var han ute på för djupt vatten. Blod strimmade ymmigt från näsan på Magui och Harrysson plockade isär den ranglige Ringen killen genom hela matchen. Två räkningar i fjärde cementerade Emil Harryssons seger och det var en solklar vinst och tillika boxningsuppvisning av landslagsmannen, Emil Harrysson. 5-0.

Herrarnas 69 kilo.

Anton Hellström, BK Falken ställdes mot Halmstads BS landslagsman Adolpe Sylva i herrarnas semifinaler. En match som enligt många borde varit finalmatchen men nu lottades till semi. Adolpe Silva var den som hade matchen från start. Hans southpaw-stil gjorde det svårt och frustrerande för Hellström att nå fram och många slag gick lågt eller på höfterna av Sylva. Det var en match där Sylva ”spelade schack” när Hellström ville ”spela demolition derby”. Strategen Sylva vann på att han hade en avig, frustrerande, stil.
Och att han inte drogs in i Hellströms önskan att fightas. Önskvärt från Sylva vore ett högre tempo för att cemetera sin ledning. Som det var nu fick han segern med siffrorna 3-2. En tänkarmatch.

Herrarnas 75 kilo.

Mariusz Gnas, IF Linnéa satte upp en boxningsskola mot tuffe Amin Shubber från Djurgården. Gnas tog i med hårdhanskarna och bombade från utsidan, drog strålande kombinationerna från insidan. Shubber försökte svara men Gnas rörde på bålen fördömligt. Shubber gick framåt men hade inget att sätta emot över maskinen från Stockholm. En väldigt fin seger för Mariusz Gnas. 5-0.

Herrarnas 81 kilo.

Alex Bwambale, Djurgårdens IF och reserv i landslaget ställdes mot Dennis Kauffer, IF Linnéa och ordinarie i landslaget. Så en prestigematch av rang. Kaufer startade hårt och gick på offensiven. Bwambale svarade upp och de höll sig i mitten av ringen vilket gynnade Kaufer som smällde in stora svingar mot kroppen på Bwambale. Första ronden var jämn med Kaufer något före. Rond två och tre var än mer Kaufer som utnyttjade att Bwambale blev stationär. De gånger som Bwambale hade framgång var när han rörde sig bakåt och låg på bakfoten. Då fick han utnyttja sina långa armar och kunde pricka Kaufer. Men eftersom han gjorde detta sällan så var det Kaufers match. 5-0 och seger
för Dennis Kaufer och IF Linnéa!

Herrar 91 kilo.

Micha Tabagoua, Stockholm AIF har som sagt gjort comeback och ställdes i semin mot Ahmmedhan Didigov från IF Göteborgs Team Box. Det var en rätt jämn affär där Tabagoua kämpade för att hitta tillbaka till gammal form. Didigov var solid med bra kombinationer oh de båda såg lättare ut än vad viktklassen sade. När resultaten ropades ut så var det Tabagoua som stod som vinnare. ”Nej” ropade Didigov. ”Jo” sa Tabagoua. 4-1.

Giorgi Kistavri från BK Dalen och Lukas Dembinskig, BK Revansch, hade en av de bättre matcher i 91 kilo som jag sett i ett mästerskap. De båda stod stadigt med god balans
samt slog ofta och mycket. Det var fyra-fem slag kombinationer, goda garderingar och mycket power bakom slagen. Första två ronderna var jämna men i tredje så ökade Kistavri
tempot och kraften i slagen vilket gav honom ett märkbart övertag. Efter vad som såg ut som en ihopskallning så sprack ögonbrynet på Dembinskig. Kistavri var inte sen med
att arbeta på sitt övertag och tvingade sekunderna efter fram en räkning. Efter det tog Kistavri över och vann en mycket fin seger i 91 kilo!

Imorgon börjar finalerna klockan 17.00 och går i staden Borås på utomhusring. Sändningarna börjar klockan 19.30 på SVT.