Under måndagen var det dags för Adam Chartoi att som andre svensk äntra ringen i OS-kvalet. Ett OS-kval som innan Adams match beslutats att det ska avbrytas.

Först till Adams match. Han ställdes i första omgången mot Sorin-Mihai Caliniuc från Rumänien. Adam visade direkt att han är en boxare som skall vara med på OS i sommar. Han vann med klara 5 – 0.  Adam, som hade känt sig lite krasslig innan OS-kvalet, boxades säkert och stabilt, speciellt i de två första ronderna. Allt kändes säkert och lugnt.

Tidigare under dagen, på ett extra-insatt möte, hade beslutet tagits att ställa in OS-kvalet i London och skjuta det på framtiden, detta på grund av den rådande situationen gällande Coronaviruset och dess spridning.

Flera nationers olympiska förbund kallade med omedelbar verkan hem sina trupper. Detta gjorde att tävlingsledningen tvingades att ställa in kvalet. Planen hade annars varit att tävlingen hade fått pågå fram till semifinalerna och därigenom hade alla boxare varit klara för OS. Nu blev så inte fallet utan OS-kvalet framflyttas. Tid och plats vet vi inte idag.

Mycket viktigt däremot är att när OS-kvalet startar upp igen så gör det de från dag fyra. Detta innebär att vi har samma lottning som nu är fastställd. Vi vet redan idag vilka våra boxare har att möta i sin nästa match.

Vi får nu i lugn och ro invänta besked från IOK och från detta gå in i en ny förberedelseperiod.

Vi har börjat OS kvalet mycket bra, vägen mot Tokyo har vi hittat. Det är nu bara att fortsätta på samma väg. Vi känner att vi har en stabil grund att stå på. När vi väl kommer hem så kommer jag att titta på olika alternativ för att hålla laget igång. Väldigt viktigt anser jag att inte tappa fokus mot Tokyo. Planerar för att vårt Europakval kommer återupptas i maj och Världskvalet i juni. Sedan har vi OS-start den 25 juli. Vi avvaktar kommande besked.

Lennart Bernström, Sportchef och Head coach seniorlandslagen.