Svenska Boxningsförbundet söker en samordnare av återstartsstödet. Läs mer om tjänsten nedan.

SBF har, likt samtliga idrottsförbund i Sverige, tilldelats ett återstartsstöd för att få igång verksamheten igen efter den coronapandemi som varat, och fortfarande varar, i 1,5 år. Därför önskar vi nu att förstärka vårt kansli för att i första hand stötta våra föreningar och distrikt i arbetet med att återuppbygga och utveckla verksamheten inom idrotten Boxning i hela landet.

Svensk boxning har fått medel för att återstarta svensk boxning efter den Covid-19 pandemi som varit.

 

Tjänsten som Samordnare för återstartsstödet

Tjänsten som samordnare kommer att innefatta att vara kontaktperson till Svenska boxningsförbundets medlemsföreningar (IF) och stötta återstartsverksamheten hos förbundet och dess medlemsföreningar och distrikt.

På grund av att våra föreningar som du arbetar tillsammans med ofta har verksamhet på kvällar, kan arbete på både kvällstid och helger förekomma.

Som samordnare är dina arbetsuppgifter 

Att tillsammans med övriga medarbetare bidra till arbetet med återstarten av boxningen i landet. Uppdraget har både ett nulägesfokus men också ett utvecklande perspektiv på verksamheten.

Uppdraget har stort fokus på att samordna arbetet med återrekrytering för våra medlemsföreningar och distrikt samtidigt som vi arbetar med att utveckla vår verksamhet på förenings- och distriktsnivå. Innebär bland annat:

– tillsammans med övriga medarbetare planera och arrangera återstartsaktiviteter på nationell och regional nivå.

– stötta föreningar i återrekryterings- och återstartsarbete.

– tillsammans med föreningar kartlägga pandemins hela påverkan på boxningen som idrott i landet.

– samordna ekonomiska stöd till föreningar.

– arbeta med att utveckla föreningar och distrikt när det kommer till utbildningar, tävlingar.

– arbeta tillsammans med föreningar, distrikt och nationella organisationer (RF/SISU) för att sprida boxningen till fler områden i landet och stötta geografiska områden där boxningen idag inte finns/har låg föreningstäthet.

– arbeta med att skapa nya rekryteringsbaser, för både motion och tävling, barn och unga för boxningen och sprida boxningen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är driven, självgående, nyfiken, organiserad och har ett strukturerat arbetssätt. Då arbetet innebär mycket kontakter med människor så ser vi också gärna att du har lätt för att ta kontakt med människor.

Utbildning inom området, idrottsrörelsen och att ha erfarenhet av ideellt arbete och föreningsliv är en merit.

Erfarenheter av uppdrag gentemot ideella föreningar i allmänhet är också det en merit.

Viss administrativ kunskap krävs och att du är insatt i Idrottens gemensamma system (ex. IdrottOnline) är en merit.

Du har en inställning som stämmer väl överens med svensk boxnings värdegrund och är en positiv person. Du är samarbetsvillig, men också prestigelös med personlig integritet.

Ansökan

Tjänstens omfattning: Tjänsten är heltid 40 timmar/vecka med tillträde snarast.

Tjänsten bör utgå från kansliet vid Idrottens Hus i Stockholm. Tjänsten är en projektanställning fram till december 2022.

Ansökan med CV, referenser och löneanspråk snarast till patrick.wheeler@swebox.se  märkt ”Ansökan Samordnare av återstartsstödet”. Intervjuer sker löpande. Din ansökan vill vi senast den 31oktober.

Upplysningar: Vänligen använd följande adress, patrick.wheeler@swebox.se  mobil 070 269 17 25.

Ni hittar annonsen här