Laziz Sharifov är en boxare av hög internationell klass. Utifrån ett boxningsperspektiv anser vi att han skulle vara en god kandidat att representera Sverige vid de kommande Olympiska spelen i Rio 2016.

Laziz Sharifov erövrade en silvermedalj på Senior-SM som 17-åring 2013 och ses som ett av de största löftena i svensk boxning. Han kom med i Svenska Boxningsförbundets Elitgrupp som 15-åring och är nu rankad tvåa i Sverige som senior. Detta innebär en satsning mot de Olympiska spelen i Rio 2016. Vi bedömer Sharifov ha den potential som krävs för att bli en mycket framstående boxare.

Sharifov har under sin tid i Sverige haft en mycket framgångsrik idrottskarriär och han är även en mycket träningsvillig och målinriktad idrottsman. Han är dessutom en väldigt omtyckt person av övriga tränings- och landslagskollegor.

Svenska Boxningsförbundet ger sitt starkaste stöd till ett svenskt medborgarskap till Laziz Sharifov vilket skulle innebära att vi kan anmäla honom till framtida EM, VM och även OS.

Namninsamling för att Laziz ska få stanna i
Sverige: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8176