Det var en aktiv dag i Köping med flera bra matcher. Tyvärr tråkigt på Ungdomssidan där det märktes tydligt att många boxare var ute på för djupt vatten och klubbarna borde funderat en extra gång innan man tog med dem till mästerskapet. Nedan följer

Tove Lundberg, IFK Umeå, i Senior Dam 51 kilo ställdes mot Linn Sandström, IF Linnea. Linn som för andra året i rad har rest hela vägen från Australien där hon bor och arbetar visade upp en klar förbättring i sin boxning. Lundberg med en upprätt och rörlig boxningstil mot Sandströms mer flytande pressboxning passade varandra bra och det gavs och togs från båda håll. Tove Lundberg har god rutin och arbetade fram en fin seger mot Linn som, enligt mitt tycke, kryper närmare en seger i SM-sammanhang. 5-0 Tove Lundberg som är vidare i mästerskapet.

IF Linneas Helena Envall, Senior 57 kilo, hade en på pappret lätt match i Kathrin Mohebbi från Narva BK. Med sina 126 matcher mot Kathrins åtta matcher så borde Helena ha slagit ut henne i första ronden. Men någon glömde att nämna detta faktum för Mohebbi som var oförskämt bra i sin SM-debut! Mohebi rörde sig hela tiden och kunde med en god blick sätta in fina träffar mot Envalls mage och huvud. Helena Envall jobbade metodiskt och bra, stark inne i ringen, och hade tydligaste träffar. Men det var krångligt att låsa fast den snabbe och uppfinningsrika Mohebbi som gjorde allt hon kunde för att inte låsas fast mot repen. Visst, Helena Envall gjorde jobbet, rutinen tog hem det men i Kathrin Mohebbi kunde vi skönja en framtidsboxare som kommer vara stark i viktklassen och göra konkurrensen bättre! En bra seger för Helena Envall och en bra SM-debut för Kathrin Mohebbi.

 

Ali Aga Zamani från Örebro BK ställdes mot Hilal Saleh från Redbergslid i herrarnas Senior 64-kilos klass. Ali försökte från start ta kommandot genom att pressa framåt. Hilal Saleh hade andra tankar och kontrade blixtsnabbt med en fyrslagsserie som skakade om Örebroaren och gjorde att han inte kom igång som han ville. På sidlinjen såg det ut som att en av smällarna tog hårt och det var inte förens i rond två som Ali Aga såg ut som sig själv igen. Örebroaren jagade Saleh som med kvicka fötter och kvickare sprang cirklar på utsidan av Ali Aga. En riktigt fin arbetarseger från Hilal Saleh som visade fin klass i en tuff match.

 

Ewaz Khalili boxandes återigen för Tensta BK ställdes mot Eskilstuna BK:s Gustav Dahlström i herrarnas Senior A 75 kilo. Dahlström öppnade aktivt och slog fina raka slag mot den kortare Khalili som var rätt nöjd i första ronden med att gå framåt och slå lite då och då. I rond två kom han ut med högre aktivitet och slog 1-2 kombinationer som ödesbestämt träffade Dahlström hårdare och hårdare. Tillslut kom en riktig kanonhöger från Ewaz som skakade om Gustav så pass att domaren tog räkning. Ewaz Khalili var inte sen med att stampa på gasen utan körde fullt ut med kontroll och domaren bröt matchen i rond två. RSC round two Ewaz Khalili, Tensta BK.

 

Billy Liljeqvist, Bulldog Training Center, ställdes återigen mot nordiske mästaren, Adolpe Sylva i Senior 69 kilo. En klass som har många bra boxare detta SM. Det var en tät match där två olika stilar kontrasterade med varandra. De är trots olikheterna i stilar väldigt lika. Samma typ av talang och väldigt lik styrka. En jämn och något bökig match där Billy bombade på nära håll och Adolpe satte stenhårda raka slag från outside som kom som pistonger i arbete. Det var svårt att säga vem som hade övertaget i denna högklassiga match, de är så lika i talangen. Men Billys svepande krokar och tydligare rörelser förde nog matchen i Billys favör. Vinst Billy Liljeqvist och vidare i Mästerskapet.

 

Lördagens sändning startar klockan 13.00 med SM-studio och därefter tävlingsstart klockan 14.00