Två svenska mästare korades på SM:s andra dag i Tidaholm.

Dag två fortsatte att leverera i Tidaholm. Första passet visade blandade rutiner i ringen. Huvudmatchen på det passet blev drabbningen med våra OS-kandidater Agnes Alexiusson, Värnamo BK och Ida Lundblad, IF Göteborgs Team Box som hamnade i en tät match. Lundblad var mest aktiv, låg på och fick iväg många serier som landade på både läder och kropp. Alexiusson använde sin räckvidd och uppvisade en fin boxning med flera rena träffar. Domslutet stod i slutändan på Lundblads sida som vann med 3-0.

Sophia Smith, Skene Atletklubb, som skrällde under gårdagen mot Fadma Ali fick idag notera förlust mot formstarka Sandra Attermo, Djurgårdens IF. Matchen blev en fortsättning på gårdagens rasande tempo men denna gången var det Attermo som drev upp tempot och var för stark för Smith som, trots en bra insats, fick se sig besegrad med siffrorna 2-1.

Dagens sista dammatch gick i 75 kg och stod mellan två toppnamn inom svensk damboxning. Elin Cederroos mot Anna Laurell var en hård och tuff kamp. Bataljen böljade fram och tillbaka med ingen klar segrare i de första två ronderna. I de sista två tryckte Cederroos på ordentligt men lämnade sig då öppen för Laurell att kamma in poäng med raka slag och fina krokar. Vinst 3-0 Laurell.

Eftermiddagens pass bjöd på flera spännande semifinaler och två stycken finaler. Laziz Sharifov, Hanninge BK, ställdes mot Milad Mazdak, Tifa BC. Sharifov öppnade svagt i första ronden, han verkade mest känna på motståndet och det var en jämn första rond. I rond två och tre så klev han däremot fram och förde matchen även om Mazdak kämpade på bra. Det blev ett domslut med Mazdak som segrare 2-1. Ett beslut som delar av publiken inte tog emot väl.

Hikmat Azamov, Visby BK och Daniel Gustavsson hade en riktig holmgång där båda boxarna gav lika mycket som de tog emot. Azamov lyckades ändå vara den som tog övertaget i slutet av matchen och vann med siffrorna 2-1.

Meriterade Leon Chartoi från Hammarby IF fick en tuff motståndare i Ahmed Rossi, Narva BK. Rossi, som vann deras möte i Andersbergscupen nyligen, pressade Chartoi hela matchen och Chartoi hade svårt att få till en ren boxning mot den bökige Rossi. En publikfriande match där Leon Chartoi startade och avslutade bäst och han fick med sig domslutet med 2-1.

Helena Envall, IF Linnéa, blev turneringens förste Guldmedaljör med sin seger mot Natalija Cincarevic, Winning BC. Även om Cincarevic var en riktig tuffing så kändes inte Envall hotad alls i matchen utan kunde med auktoritet trycka till den ettrige Winningboxaren. Klara 3-0 och guld till Envall.

I dagens andra final så möttes Mats Honka, BK Kungälv, Mats Sylvan, Djurgården IF i en tung match. De vägde tillsammans 220 kilo. Honka försökte pressa hela matchen men den större Sylvan tog allt som Honka gav honom och kunde plocka bra träffar med sin stora raka vänster. Honka, som tog SM-guld 2008, kämpade på tappert men i slutändan så räckte det inte till då Sylvan blev historisk som den äldste svenske mästaren i modern tid, 37 år.

Gå till SBF:s facebooksida för att se bilder och intervjuer med bland annat Ove ”Jätten” Lundby och båda våra nya svenska mästare 2015.

//Linus Gustafsson