Linus Gustafsson sammanfattar fredagens SM-boxningar i Baltiska Hallen, Malmö.

Första passet i Baltiska hallen löpte på med bra fart och efter det initiala välkomnandet från Malmö kommun och SBF:s ordförande, Tommy Lindström, så var showen igång.

Kvartsfinalen för damer i 57 kilo mellan Evelina Andersson, Majornas BK – Caroline Laurell, Winning BC var en fartfylld affär där slagväxlingarna haglade och det var kamp om vem som var starkast och snabbast. I första ronden var Laurell mer aktiv men ju längre ronden gick och matchen så kunde Andersson ta kommandot. Trots detta så var det jämnt då Laurell vägrade vika sig. Slutresultat 2-1 till Andersson som är vidare till semifinalen.

Matchen mellan Märta Lundberg, Djurgårdens IF och Gosia Zachoszcz, Skurups BK i 57 kilo var en bra match där Zachoszcz hade den längre räckvidden. Lundberg hade dock en egen plan och det var att mala på tills det inte fanns någonting mer att mala. Den kortare Djurgårdstjejen satte ett ursinnigt tempo från rond ett till rond fyra där hon höjde tempot mer. Zachoszcz var rådvill och stundtals reaktionslös. Lundberg fick vara först till kvarn och kunde ta en solklar seger med 3-0.

Mötet mellan Anna Lindqvist, Malmö BK och Linnéa Molin, Örebro BK hade en förväntan att bli en bra match. Molin som rört sig ner från 69 kilo har inte matchat mycket under säsongen och detta blev hennes första match i den nya viktklassen. Ändå så gjorde hon en väldigt bra match mot urstarka Lindqvist som drev på och träffade med stora, tydliga slag. Det var en jämn match men Lindqvist var ändå i framkant och kunde ta sig vidare med 3-0.

I herrarnas 69 kilo tog sig Anton Hellström, BK Falken, an Ferdous Sahar, Stockholms AIF, och det var en match där nävarna flög och tempot var högt. Hellström tog tidigt kommando mot den tuffe Stockholmaren och hottade in bra med kombinationer och uppercuts. Sahar kunde själv dundra in bra kontringar och det var en bra match i 69 kilo. Vinst till Hellström med 3-0.

I 64 kilo gick Simon Cross, Stockholms AIF upp mot Haufeng Hu, Djurgårdens IF. Det var en match med högt tempo och stora slag. Initialt gick Hu ut hårt och i andra ronden under en slagväxling blev han för öppen och Cross kunde träffa med en kanonslägga och Hu fick syna golvet och ta räkning. Det var en match där skallarna användes mer än till bara taktik. Efter en otäck, oavsiktlig skallning, hade Cross ett cut över ögat vilket naturlig försämrade synen, men det stoppade inte honom. Det var en bra match och Cross var en värdig vinnare med siffrorna 3-0. Förhoppningsvis läker såret ihop till lördagens semifinal.

69 kilo mellan punchern Ibragim Israilov, Botkyrka BK och Almir Kahrimani, Halmstad BC var tempot högt från start. Kahrimani gick på hårt men lämnade sig öppen och åkte tidigt på en höger som fick honom att syna canvasen. Han återhämtade sig bra och kämpade på tappert men blev öppen ofta och gick i golvet en gång till efter Israilov langade fram släggan igen. Kahrimani är tuffare än spik men det räckte inte idag och han fick se sig slagen med siffrorna 3-0.

Herr 75 kilo mellan Ahmed Rossi, Narva BK och Mariusz Gnas, IF Linnéa var en bra och jämn match. Tempot växlade och slagen haglade tätt från båda håll. Gnas tog ledningen i början av matchen men Rossi väntade coolt ut Linneaboxaren och när denne började krokna så kunde Rossi böka och stöka till sig en 3-0 seger i en klängig andra hälft av matchen.

På det stora hela så var det en bra första dag där Albin Albinsson, enligt mitt tycke, boxades finast. Mycket raka fina slag för att driva sin motståndare, Victor Tolancev från Hammarby, i defensiv position där han sedan kunde driva in fina uppercuts och krokar. Albinsson hade en väldigt snygg kontroll över sin match och han förivrade sig inte när motståndet inte kunde följa med utan han lät kyligt matchen ha sin gång och kunde ta hem en väldigt fin 3-0 seger.

Resultat Dag 1:

1. Dam 57 kg Kvart   Malin Johansson, NBK Akilles – Norah Guzlander, Halmstads AIS  3-0 

2. Dam 57 kg Kvart  Evelina Andersson, Majornas BK – Caroline Laurell, Winning BC  2-1

3. Dam 57 kg Märta Lundberg, Djurgårdens IF – Gosia Zachoszcz, Skurups BK  3-0

4. Dam 64 kg Anna Lindqvist, Malmö BK – Linnéa Molin, Örebro BK  3-0

5. Herr 60 kg Biniam Tesfagabr, Eskilstuna BK – Ruslan Saliev, Djurgårdens IF  3-0

6. Herr 64 kg Simon Cross, Stockholms AIF – Haufeng Hu, Djurgårdens IF  3-0

7. Herr 69 kg Tynchtyk Mamatkarim, Haninge BK – Christoffer Tiito, BK Falken  3-0

8. Herr 69 kg Anton Hellström, BK Falken – Ferdous Sahar, Stockholms AIF 3-0

9. Herr 69 kg Ibragim Israilov, Botkyrka BK – Almir Kahrimani, Halmstad BC  3-0

10.Herr 75 kg Ahmed Rossi, Narva BK – Mariusz Gnas, IF Linnéa  3-0

11.Herr 75 kg Abdesslam Chabi, ATF Gym – Amir Smesem, Hisingens BK  2-1

12.Herr 81 kg Alex Bwambale, Tensta BK – Ahmed Ali, BK Falken  2-1

13.Herr 81 kg Denis Kauffer, IF Linnéa – Erik Mendoza, Djurgårdens IF  3-0

14.Herr 81 kg Albin Albinsson, IK Ymer – Viktor Tolancev, Hammarby IF  3-0