Linus Gustafsson sammanfattar lördagens SM-semifinaler i Baltiska Hallen, Malmö. Finalpasset startar kl 12.00 och streamas LIVE på länken nedan.

LIVE-streaming från SM

Lördagens semifinalpass nr 1 startades med combackande Malmötjejen Shipra Engelke som haft ett långt uppehåll från boxningen. Engelke som har över 120 matcher i bagaget, och med två EM-silver som bästa meriter, gick in mot starka Sandra Attermo som har bra rutin oh har haft en fin säsong. Attermo öppnade hårt och Engelke såg i någon minut ut som att hon inte varit i ringen på fyra år. Men efter detta tittade erfarenheten och talangen fram och matchen jämnade ut sig. Det blev en fin kamo i 54 kilo och Shipra Engelke kunde när slutsignalen gick se sig själv som vidare i SM 2016 med en 3-0 seger.

Match två var ett klassmöte mellan IF Linneas Katrin Norén och Skurups Sara Svensson. Svensson som inte boxats sedan Nordiska Mästerskapen där hon tog guld var tippad storfavorit i detta möte. Matchen gick i rasande fart och Svensson slog som en furie för att nå in på den tekniske Norén, som effektivt bromsade upp Svensson och såg till att sätta fina slag när Svensson öppnade upp sig. En väldigt bra match och en väldigt jämn match i 54 kilo, seger till Norén med siffrorna 2-0.

Evelina Andersson, Majorna BK mot Märta Lundberg, Djurgårdens IF var även det en match i högt tempo. Andersson visade prov på väldigt hög kvalité och slog kombinationer som fick landslagscoachen Santiago att le brett. En härlig match där Lundberg försökte att sätta upp sitt typiska ”malar” tempo men Anderssons fina arbete fick Lundberg på defensiven istället. Ett gott test för 37-åringen från Göteborg som hon fick högsta betyg på. 3-0 till Evelina Andersson.

I 64 kilo så tog sig Li De Kaiser, Tifa BC, an starka Anna Lindqvist från Malmö BK. Det var en jämn match inledningsvis men Lindqvist var väldigt stark och slog hårt och mycket. De Kaiser hade en tuff dag på jobbet och kunde inte hämta igen och vända matchen. En stark 3-0 seger till Lindqvist.

Jelena Jelic, Malmö Boxing Center, gick som bekant upp från 60 kilo till 64 och mötte Ronnebyboxaren Pernilla Gustavsson. Det märktes att Gustavsson var väldigt stark och att Jelic fick trubbel med styrkan från Ronneby. Dock går inte Jelics rutin och talang att förneka och hon kunde ta framkant på denna väldigt jämna match med fina slag som hittade målet oftare än Gustavsson. 3-0 till Malmöboxaren.

I 69 kilos första match gick Skoftebyns Marienna Ahlborg upp mot Nathalie Bergqvist, KFUM Fight Zone, i vad som skulle att bli en riktigt bra match i 69 kilo. Bergqvist har nyligen gjort comeback och boxades tidigare i 75 kilo. Dessa två har mötts förut och då med Bergqvist som vinnare med 3-0. Denna match var inget undantag och den längre kunde med fin teknik ta en bra seger mot en fightande Ahlborg. 3-0.

Dagens sista match för damerna stod mellan Halmstads Ulrika Johansson och Tigrinnan från Höllviken, Lina Skoghagen. En match där Skoghagen fick möjlighet att visa upp sin teknik och styrka i en ensidig match, det var krokar ut ur flera olika vinklar och flerslagskombinationer som var härliga att se på. Seger till Skoghagen och en spännande final väntar mellan henne och Nathalie Bergqvist. De har mötts förut och det står 1-1 i matcher. Spänning!

Dagens första semifinal för herrarna stod mellan OS-klara Ronald Serugo, IF Göteborg Team Box (Uganda) och Halmstads AIS Jeremy Rosander. Rosander hade en tuff uppgift framför sig i Serugo. Rosander har med sin 16 matcher i bagaget inte än träffat på någon som är i närheten av samma kvalité som Serugo. Redan från rond ett höll Serugo i taktpinnen och Rosander såg pressad ut. Men Halmstapågen hade ett bra lugn med sig och tog sig igenom första, andra och tredje ronden genom att ta till alla färdigheter han hade. Serugo var klar vinnare med 3-0 men Rosander gjorde absolut inte bort sig utan gjorde det bästa han hade kapacitet för att göra.

Emil Harrysson, BK Falken och Biniam Tesfagabr, Eskilstuna BK i 60 kilo hade en stor förväntning på ett ”ösigt” möte. Men det blev en avvaktande affär där båda boxarna var jämna men inriktade sig på att träffa bra. Det var jämnt matchen igenom och när domslut skulle ropas ut så var det 2-1 till Tesfagabr från Eskilstuna.

Laziz Sharifov, Haninge BK mötte Emil Pettersson från Malmö Boxing Center. Det var en match där Sharifov låg i framkant under alla ronder. Talangen från Haninge hade bra driv och en knivskarp precision. Petterson var dock ingen pushover och fortsatte ge allt i varje rond. I slutändan var det Sharifov som drog det längsta strået med fin boxning och noterade 3-0 i protokollet.

I Milad Mazdak, Tifa BC och Simon Cross, Stockholms AIF möte i 64 kilo kom dagens första publikfriande match. Det var initialt en trevande första rond där de kände på varandra i omgångar. Det var fjolårets guldmedaljör, Milad Mazdak, som tog kommandot tidigt och försökte skapa möjligheter för sin boxning. Cross var med bra i varje slagväxling och gav lika väl som han tog emot. I sista ronden så tog Cross över och hade en väldigt bra press tills det att han skadade handen och Mazdak var inte sen att utnyttja tillfället och dundrade in slagen p cross som i korta sekvenser var paralyserad. Trots denna starka avslutning från Mazdak så hade Cross arbetat på bra och kunde ta segern med 2-1.

Dagen löpte på bra och Adolpe Sylva, Halmstad BS, Anton Hellström, BK Falken, Mohammed El Ahmed, Helsingborg tog sig vidare till final med övertygande segrar i sina respektive matcher.

Dagens absoluta publikfavorit kom mellan Ahmed Rossi, Narva BK och Abdeslam Chabi, ATF Gym IF. Rossi öppnade starkt och drev på i första ronden. Chabi gick ur karaktär och låg på distans i första ronden någonting som Rossi kapitaliserade på. Första ronden till Rossi. I rond två kom Chabi ut med pistolerna laddade och pangade på mot Rossi som inte var sen med att gardera upp och kontra. Chabi drog igång sin signaturboxning och boxades fullt ut. Detta lämnade honom öppen för kontringar och Rossi tryckte in många fina slag igenom Chabis öppna gard. Rond två och tre var ett fullskaligt krig i ringen och tempot var fenomenalt, publiken älskade det! I slutändan var det Rossi som var den som garderade bäst och träffade mest. 3-0 till Rossi, och vilken match!

Alex Bwambale från Tensta hade en tuff utmaning framför sig i 81 kilo mot Sundsvalls OS-klare (Uganda) Kennedy Katende. Det var med stor respekt som Bwambale gick in i matchen och Katende var lugn och beräknande i sin strategi. Bwambale försökte jobba på men respekten för Katende var för stor och han vågade inte riktigt gå in 100% mot den hårtslende Sundsvallaren. En komfortabel seger för Katende och vidare mot final.

Denis Kauffer, IF Linnea, säkrade sin seger med en bra seger över duktige Albin Albinsson, IK Ymer. Och är därmed i final mot Katende under morgondagen.
Mustafa El-Molla, Höllvikens BK hade ett fint mottagande av en Höllvikenstark publik. Ahmedan Didigov IF Göteborgs Team Box var en bra motståndare och jobbade aktivt för att ta sig in i matchen. Trots Didigovs aktivitet så var El-Molla trygg i sin boxning och kunde ta matchen till Didigov och även notera en räkning i sista ronden. Känslan under hela matchen var att El-Molla var relativt ohotad och är nu för tredje året i rad i SM-Final. 3-0.

Simon Engström, Nyköpings BS kunden ta segern från Hamedali Yarjanalifar, Djurgårdens IF i vad som var i en relativt stillsam match. 3-0.

Dagens sista match gick mellan två fjolårsguldmedaljörer. En i 81 kilo och en i 91+. Det var Robin Safar, Hammarby och Matias Sylvan, Djurgårdens IF. Det var en match där Safar utnyttjade sin snabbheet och kontringsboxning för att plocka poäng på den mycket större Sylvan. Sylvan i sin tur plockade flera bra slagserier med upp till fyra slag i samma serie. Ingenting som är vanligt i supertungvikten. Det var i slutändan Safar som var segraren med mycket fler träffar och bra rörelse i sin boxning. Sylvan hängde inte med i konditionen. 3-0 till Robin Safar som möter Nermin Hajdarspasic, Eskilstuna, i finalen.