Nigel Davies är på plats i Skåne 3-8 okt för att sondera terrängen och för att lära känna alla fantastiska boxare och ledare.

Uppdatering av text 20171011

Nigel Davis vecka i Skåne och Blekinge kan bara sammanfattas med ett ord – SUCCÈ!

Den genomsympatiske och oerhört kunnige och kummunikative walesaren gick hem i alla läger. Alla närvarande coacher och boxare blev heltända på vår landslagscoch tankar och idéer.

Terry Laitala är såväl svensk som finländsk mästare och har tränat och coachar boxare i sin klubb i Kristianstad i över 30 år.
Så här tyckte Terry:
– Det här var det bästa som hänt på decienner! Nigels träningar inspirerade både mig och mina boxare! Nu tar vi med oss ny energi och nya idéer i den fortsatta träningen!
Ett av Nigels tankar och förslag är att distrikten ska anordna sparringträffar med alla klubbar en gång i månaden för att gemensamt utveckla distriktets boxare. Den här tanken köper Sydsvenska Boxningsförbundets styrelse rakt av.
– Vi ligger redan i startgroparna för att arrangera dessa träffar, berätta Per-Axel ” Pax” Sjöholm ordförande i Sydsvenska Boxningsförbundet.

Under Nigels roadtrip träffade och tränade han ett 100-tal tacksamma och inspirerade boxare från BK Viljan,Ystad Sportklubb, Skurup, BK Fox, Enighet, Malmö Boxingcenter, Staffanstorp BK, Kristianstad BK och BK Revanch och KFUM Fightzone.

På ett av träningssessionerna tränade de Sydsvensk boxarna tillsammans med det svenska damlaget som snart ska åka till Bulgarien.


 

Nigel Davis höll en spännande och uppskattad träning i Höllviken! Ett 20- tal boxare från Höllvikens Boxningsklubb, Winning i Malmö , Skurup, Staffanstorp och BK Viljan i Sjöbo var på plats!
– Så oerhört roligt och varierande träning! Detta var jättekul, berättade Hussein Al Galude från BK Viljan.
Efter träningen samlades några av coacherna för att diskutera Nigel Davis tankar om framtiden!
– Jag blev mycket glad över samtalet med Nigel! Jag är övertygad att alla vi coacher och tränare måste få del av Nigels tankar! Det vore bra om Nigel kunde tala om hur han tänker på SBF:s hemsida! Då får alla reda på hur vår svenske landslagstränare tänker och hur planen för svensk boxning ser ut, menade erfarne Höllvikentränaren Ken Kvist!

Klubbarna i distriktet kommer att ha öppna träningar för tävlingsboxare samt boxare som ligger i startgroparna för att tävla.

Meddela om ni som klubb kommer till träningarna samt hur många.

 

Tisdag  3 okt 19:00-21:00                        Bk Fox

Onsdag 4 okt 17:00-19:00                        Höllviken

Onsdag 4 okt 19:00-20:00                        Nigel Davies berättar om sin träningsfilosofi                                                               samt frågestund

 

Torsdag 5okt 17:30-19:30                        Malmö Boxingcenter

Fredag 6 okt 18:00-20:00                        Bk Revansch

Fredag 6 okt 20:00-21:00                        Nigel Davies berättar om sin träningsfilosofi                                                               samt frågestund

 

Lördag 7 okt 10:00-12:00                        Bk Fox

Lördag 7 okt 12:00-13:00                        Nigel Davies berättar om sin träningsfilosofi                                                               samt frågestund

 

Lördag 7 okt 15:00-17:00                        Höllviken

Lördag 7 okt 18:00-19:00                        Nigel Davies berättar om sin träningsfilosofi                                                               samt frågestund

 

Söndag 8 okt 10:00-12:00                        Bk Fox

Söndag 8 okt 13:00-14:00                        Nigel Davies berättar om sin träningsfilosofi                                                               samt frågestund

 

 

Till Bk Revansch träning är Kristianstad, Ronneby och Karlskrona välkommen. Kristianstad och Blekinges klubbar är även välkomna att besöka Bk Fox lördag eller söndag.

 

Till Höllvikens träningspass är Sjöbo, Staffanstorp, Ystad, Skurup och Trelleborg välkomna.

 

Till Bk Fox och Malmö boxingcenter är Malmös klubbar, Lund, Helsingborg och Landskrona välkomna.

 

Har vi glömt att nämna någon klubb i det Sydsvenska distriktet så är självklart även ni välkomna att anmäla er till träningarna.

 

Har ni frågor så vänd er till Jenny Johannesson: 0730546848,  jenny.johannesson@yahoo.se

 

Vänligen,

Sydsvenska BF (tävlings och utbildningskommittén) i samråd med Svenska Boxningsförbundet