En utvecklingstrupp med herrseniorer åkte till Finlands huvudstad Helsingfors i helgen som var. Anrika GeeBee-turneringen med tufft internationellt motstånd stod på programmet.

Turneringen bjöd i år på mycket tufft motstånd, då många nationer använde turneringen som förberedelse för kommande OS-kval. Detta ledde till att många viktklasser med många deltagare delades upp i en A-grupp och en B-grupp.

Truppen till turneringen bestod av följande boxare:

Senior 57 kg Nebil Ibrahim, Upsala IF Boxning
Senior 63 kg Hampus Broman, BS Tor Kumla
Senior 69 kg Adel Belalia, Djurgårdens IF Boxning
Senior 75 kg Moltas Lundström, IF Linnéa
Senior 91 kg Viktor Olsson, BK Falken

Ledare: Mikael Broman och Trond Nordby

Domare: Tom Svenonius

Under fredagen gick tre boxare match:

Senior 63 kg Hampus Broman – Wladislav Baryshnik, Tyskland. Denna match var i B-gruppen i turneringen.
Hampus Broman var först ut mot Tysklands Wladislav Baryshnik som är född 1996 med ca. 180 matcher. En mycket jämn match där ronderna slutade 3-2 med fördel hampus i den första, 3-2 till Wladislav i den andra och tyvärr fick han även den sista. Detta gav slutresultatet 4-1 till Baryshnik.

Senior 75 kg Moltas Lundström – Kevin Schumann, Tyskland. Denna match var i B-gruppen i turneringen.
Moltas Lundström möter sen Tysklands Kevin Schumann som även han är några år äldre än Moltas, född 1997 och även han över 100 matcher. Även detta blir en jämn match där domarsiffrorna visar 3-2 till Tyskland i alla ronderna men vi ser en stabil Moltas som kontrollerar ringen större delen av matchen och träffar fint med raka slag mot framförallt kropp och fångar sin motståndare med en fin uppercut när motståndaren tar steg fram. Tysken får dock med sig domslutet och vi får nöja oss med en match för Moltas denna helg.

Båda motståndarna har lång erfarenhet av Seniorboxning på hög nivå i form av deltagande på mästerskapen runt om i Europa och världen och även goda meriter som junior och ungdom så att se att våra 00:or och 01:or kan göra jämna fina matcher mot detta motstånd ser bra ut för framtiden.

Senior 91 kg Viktor Olsson – Sagyndyk Togambay, Kazakstan. Denna match var i A-gruppen i turneringen.
Dagens tuffaste uppgift får Viktor Olsson där motståndet är Sagyndyk Togambay, regerande olympisk juniormästare, juniorvärldsmästare och 3-faldig Asiatisk juniormästare i viktklassen. Viktor tog steget upp till 91kg i denna turnering och stundtals så fångade Viktor Sagyndyk på halvdistans och där fick kazaken det ganska jobbigt för med hög slagfrekvens lyckades Viktor få in många träffar men merparten av matchen var ändå kazakens match och en förlust 5-0 .

Under lördagen boxades två boxare semifinaler i turneringen:

Senior 57 kg Nebil Ibrahim – Lassi Rissanen, Finland. Denna match var i B-gruppen i turneringen.
Nebil Ibrahim möter Lassi Rissanen från Finland som visade sig vara en ganska tuff motståndare men Nebil visade att han var den bättre boxaren. Matchen slutade 3-2 till fördel för Nebil. Nu väntade en annan svensk som representerar Afghanistan i finalen under söndagen – Yosouf Rahulla.

Senior 69 kg Adel Belalia – Joonas Koivuranta, Finland. Denna match var i B-gruppen i turneringen.
Adel Belalia möter Finland Joonas Koviranta som var lite svårträffad i början p.g.a. sin oortodoxa stil, men snart hade Adel hittat rätt distans och kunde träffa honom med tydliga träffar. När tempot ökade tog Adel över matchen helt och hållet och gav Koivuranta en skola i boxning. I finalen väntade en annan finländare som stoppade sin motståndare från Nederländerna – Benjamin Eriksson.

Söndagens finaler:

I Senior 57 kg mötte Nebil Ibrahim – Yousof Rohullah, Afghanistan.
Efter en mycket bra teknisk och taktisk insats från Nebil så stod han som segrare med 5-0 och en vunnen guldmedalj.

I Senior 69 kg mötte Adel Belalia – Benjamin Eriksson, Finland.
Även i denna match stod Adel för en mycket stabil insats och med mycket fin boxning stoppade Adel sin motståndare i tredje ronden. En stabil seger och ett till guld bärgat i turneringen.

Här kan ni läsa Head Coach Herrar U/J Mikael Bromans rapport från turneringen