Nedan kan ni läsa resultat ifrån Tyskland.

Seminfinalresultat från Tyskland

Sverige hade i dag 6 tjejer uppe i ringen:

Elin Rönnlund – Valeria Calabrese, ITA    2-1

Först ut var Elin som mötte EU-mästaren Calabrese från Italien. Sidstegande och kontrande italienskan mot den starkare och mer bestämda svenskan. Boxarna träffade varandra ungefär lika mycket och kanske var det Elins mer bestämda stil och initiativförmåga som fällde avgörandet. En fin skalp för Elin.

Helena Envall – Marcia Davide, ITA    0-3

Davide har en typisk italiensk stil med mycket cirklande och rörligt fotarbete med snabba attacker.
Helena hade lite svårt att få fäste på den rörliga italienskan men försökte hela tiden att hålla konstant press och styra motståndaren i ringen. Mycket kämpa men förlust.

My Holgersson – Maxine Koelemei, NED 0-3

Hårdslående holländskan försökte få fäste på en rörlig My. My höll sig hela tiden väldigt rörlig för att inte Koelemei skulle få fäste, men fick samtidigt inte iväg tillräckligt med slag. Koelemei var den styrande i ringen och kunde därmed ta hem segern.

Amie Ramstedt – Christina Rupprecht, GER 0-3

Tidigt i matchen såg vi att tyskan hade övertag i distansboxningen varför Amie beslöt sig för att försöka ta matchen till mer halvdistans/närkamp och hela tiden vara den aggresivare boxaren. I slutet av matchen mattades Amies ork och koncentration vilket tyskan kunde utnyttja. Mycket aktivitet i hela matchen, tyskan fick verkligen slita för segern.

Linnea Strandell – Sandra Kruk, POL    0-3

VM:2an Kruk och hennes team hade lärt sig läxan från sist de möttes då Linnea tog hem segern.
Polskan använde nu en kontringstaktik med bakre krok som främsta vapen som hon timade Linnea med. Det var en ganska jämn match, men polskan hela tiden lite bättre med tydligare träffar samtidigt som Linnea hade svårare att få in rena, kraftfulla slag.

Patricia Berghult – Cindy Rogge, GER

Efter premiärmatchen efter ett års uppehåll avklarad kunde Patricia i dag vara mer avslappnad.
Klar dominans i fotarbetet gjorde att tyskan inte kunde sikta in sig och Patricia var snabbare både i attack och kontring. En stabil seger.

 

Finalresultat från Tyskland

Elin Rönnlund – Sarah Bormann, GER 0-3

Matchen blev snabbt en infightkamp som efter 30 sekunder blev mer brottning än boxning som domaren tillät matchen igenom. I tredje ronden fick tyskan en varning för fasthållning som han strax därefter kompenserade med en varning till Elin för lågt huvud. Att kunna hantera fysisk boxning i närkamp var här viktigt. Silver till Sverige.

Patricia Berghult – Melanie Floch, FRA    3-0

Floch var kortare hade sämre fötter än Patricia. Patricia kunde hålla distansen och röra sig runt fransyskan för att emellanåt snabbt attackera och sedan ta sig ut igen. Bra taktiskt boxat av Patricia som gjorde en stabil comeback i.o.m. denna turnering. Guld till Sverige.

 

//Klas Sandberg