I helgen som var gick turneringen i Tammerfors av stapeln för 40:onde gången. En högkvalitativ turneringen med fina framgångar för det svenska laget.

I flertalet av viktklasserna var det många deltagare varför man delat upp turneringen i en A- och B-klass i vissa viktklasser.

I 57 kg debuterade Arsalan Dastparvar. I sin kvartsfinal ställdes Arsalan mot Samuel Kistohurry från Frankrike. En match som slutade med förlust för Arsalan med 5-0, men en mycket bra debut av Arsalan.

I 69 kg, i B-klassen, blev Adel Belalia lottad direkt till final. I finalen ställdes Adel mot Finlands Jamil Elo. I en välboxad final från Adels sida så blev slutresultatet 5-0 och därmed ett turneringsguld för Adel.

I 75 kg, i A-klassen, representerades Sverige av Adam Chartoi.
I sin kvartsfinal ställdes Adam mot Ezze-Dine Ben Nasser från Frankrike. En stabil seger med 5-0 för Adam.
I semifinalen var Adam lottad mot Mark Dickinson från England. I en mycket tuff och jämn match avgick Adam med segern med 3-2.
I finalen ställdes Adam mot Silvio Schierle från Tyskland. Ytterligare en tuff och jämn match där Schierle stod som segrare. Resultatet skrevs till 4-1 för Schierle. En vunnen silvermedalj för Adam i turneringen.

I 81 kg, i B-klassen, representerades Sverige av Constantino Nanga. I sin semifinal ställdes Constantino mot Danylo Zhasan från Ukraina. Också detta en jämn match där Constantino förlorade med 5-0. Därmed en vunnen bronsmedalj för Constantino.