Här hittar ni resultaten från Maribor Cup i Slovenien där en trupp från Herr Junior och U22 deltog

Truppen består av följande boxare och ledare:
Herr J 64 kg Marko Alärd, Skoftebyns AIS
Herr J 69 kg Emanuel Ryttersson, Hallstahammar Boxning
Herr S 56 kg Nebil Ibrahim, Upsala IF Boxning
Herr S 60 kg Alan Zangana, Hammarby IF Boxning
Herr S 64 kg Kevin Scott, Upsala IF Boxning
Herr S 64 kg Hampus Broman, BS Tor Kumla
Herr S 69 kg Peter Ahlberg, Skoftebyns AIS

Ledare är Mikael Broman och Meseret Bede

Resultat från turneringen:

Först ut var Marco Alärd som fått gå upp en viktklass till 64kg p.g.a. brist på motstånd i 60kg. Han möter Tjeckiens Samuel Korcel – Marco gör en riktigt bra match men stundtals tappar han garderingen i sina attacker och den tekniskt skickliga Korcel får utrymme att kontra vilket ger honom viss fördel – stundtals håller Marco press på sin motståndare vilket han inte gillar och då får Marco en lite fördel men i slutänden vinner Korcel med 3-0.

Alan Zangana som även han klivit upp en viktklass, till 60kg, möter Roland Veres från Ungern som har en stor fördel av sin längd gentemot Alan som inte riktigt kommer in på sin distans och det blir en ganska slagfattig match men stundtals blixtrar Alan till och skär av ringen och tar för sig. Mer av den varan och vi hade kanske haft ett annat resultat men tyvärr förlust 3-0.

Hampus Broman möter Sloveniens Nikolov Veber Nik som visar sig vara en relativt erfaren boxare som dessutom är nån decimeter längre än Hampus och dessutom boxar med höger fot fram – i första ronden blir det ganska mycket ställningstagande och båda boxar ganska defensivt och vill kontra vilket inte leder till så mycket. I andra ronden försöker Hampus med hög gard ta sig fram och attackera mer men slovenen är tekniskt duktig och Hampus attacker ger inte det resultat vi hoppats på så ännu en ganska klar förlust för Sverige.

Kevin Scott kliver upp mot en än mer rutinerad boxare Richard Kovacs från Ungern – Kevin ligger på och det blir en match med fa ska lågt tempo det Kevin sätter press och träffar med många fina träffar – Kovacs står mest still och jobbar med överkroppen som försvar och kontrar. Det blir på det viset en jämn match som hade kunnat gå åt vilket håll som helst men i slutänden var det Kovacs som drog det längsta strået med vinst 2-1.

Först ut var Emanuel Ryttersson som tog sig an Patrik Petriman från Ungern – en match som svängde fram och tillbaka med fina träffar från båda sidor men tyvärr gav domarna resultatet 2-1 till Ungern så en förlust.

Peter Ahlberg möter i sin semifinal Ales Dravensek från Slovenien som hade hemmapubliken med sig – i första ronden får Ales in en träff som skakar peter och en räkning till Sloveniens fördel men Peter behåller lugnet och kommer tillbaka starkt efter någon minut så sänker peter sin motståndare med ett kroppsslag och första räkningen för Slovenien, strax efter kommer räkning nr 2 till Sveriges fördel då Ales inte har återhämtad sig från den första. Ganska tidigt i andra ronden kommer räkning nr.3 – matchen fortsätter i samma anda och Peter vinner en klar vinst 3-0 och Peter är vidare till final.

Nebil Ibrahim kliver upp i finalen mot Sloveniens Rezai Mohammad Dawood en match som går Nebils väg från start till slut en paradseger 3-0 för Sverige som tar hem guldet i 56 kg.

I Finalen möter Peter Ahlberg Sircelj Alja från Slovenien – det blir en tuff drabbning mellan två likvärdiga boxare där Peter i slutänden tar hem guldet med seger 2-1 och ännu en medalj till det svenska laget.

Utöver guldmedaljerna erhöll även Peter och Nebil 1000 Euro var då arrangören delade ut prispengar till alla guldmedaljörer i samtliga viktklasser

Resultatet blev totalt 4 bronsmedaljer och 2 guldmedaljer

Emanuel Ryttersson 69kg youth brons

Nebil Ibrahim 56kg elite guld

Alan Zangana 60kg elite brons

Kevin Scott 64kg elite brons

Hampus Broman 64kg elite brons

Peter Ahlberg 69kg elite guld

Mikael Broman, Head coach U/J