Resultat från måndagens OS-kval
Ingress:     Fyra svenska boxare var i ringen under måndagen – Agnes Alexiusson boxar semifinal och Stephanie Thour, Adam Chartoi och Liridon Nuha boxas i återkval i sina respektive klasser.

Först ut var Agnes Alexiusson som i sin semifinal i damer 60 kg ställdes mot Caroline Dubois från England. En match som slutade med seger för Dubois med 5-0.

Sedan hade tre av våra boxare chans till en OS-biljett via återkval i sina klasser, den enda som inte hade möjlighet till återkval var Love Holgersson i 75 kg.

I damer 57 kg ställdes Stephanie Thour i återkvalet mot Karriss Artingstall från England. Resultatet i den matchen blev 5-0 till Artingstall.

I herrar 75 kg ställdes Adam Chartoi i återkvalet Giorgi Kharabadze från Georgien. Efter ett cut, som orsakats genom att huvuden slog ihop, som stoppade matchen avgjordes matchen genom att man räknade poäng på de första två minutrarna i första ronden och där förlorade tyvärr Adam mot Kharabadze med 3-2.

I herrar 81 kg boxas Liridon Nuha mot Emmet Brennan från Irland. En match som slutade med seger för irländaren Brennan efter att matchen slutat lika och domarna fått avgöra med en tryckning vem de ser som vinnare.

Därmed är OS-kvalet över för den svenska truppen.

Head coach Lennart Bernström beskriver måndagen så här:

Vi började vårt OS kval i fredags med stolpe in och avslutade ikväll med stolpe ut.
Alla våra fyra boxare förlorade.

Agnes hade verkligen en dålig måndag i ringen. Nu går vi vidare mot OS!

Stephanie stred tappert mot sin engelska motståndare, men idag räckte hon inte riktigt till. Stephanie har OS om tre år som sitt stora mål.

Adam Chartoi hade verkligen inte turen på sin sida denna afton. Kharabadze från Georgien får efter ca. 1 minut ett fult jack över ena ögonbrynet och domaren stoppar matchen. Poängen blir 3 – 2 till Georgien.

En liten stund senare kom nästa käftsmäll när Liridon Nuha förlorar sin match efter ett helt lika resultat efter tre ronder så får domarna avgöra med en tryckning vem som vann matchen. Det blev tyvärr Brennan från Irland.

Nu gläds vi åt Agnes OS plats som vi hoppas SOK säger ja till så snart som möjligt.

Sedan har vi ett stort hopp till att Adam och även Love kan få en rankingplats.

Störst chans idag har Adam så det är bara att hålla tummarna.