Jenny Hardingz besegrade ungerns VM-trea Katalin Anscin med tydliga 9-2 i den pågående Strandja Turneringen, och kvalificerade sig därmed till lördagens finaler.
Jenny meddelar att att rytmen i boxningen fungerade bra och att teknikerna satt som hon ville. Hardingz har imponerat i turneringen där hon i den inledande matchen besegrade Englands VM-tvåa Nicola Adams. I final väntar Stojka Petrova från hemmanationen Bulgarien.
Även Sveriges andra semifinalist, Helena Falk, var ytterst nära att ta en finalplats, men tappade knappt med 1-0 mot Denica Eliseeva från Bulgarien.
Förbundstränare John Brikell rapporterar att Helena genomförde en mycket bra prestation men bulgariskorna har varit svårslagna med hemmaplan som fördel.

Resultat:
16/2
51 kg Jenny Hardingz, SWE – Nicola Adams, ENG 6-3
60 kg Helena Falk, SWE – Iliyana Galabova, BUL 14-1
75 kg Desislava Lazarova, BUL – Anna Laurell, SWE 1+-1

17/2
60 kg Helena Falk, SWE – Margarita Chaneva, BUL 3-1

18/2 (semifinal)
51 kg Jenny Hardingz, SWE –  Katalin Anscin, HUN 9-2
60 kg Denica Eliseeva, BUL – Helena Falk, SWE 1-0

19/2 (final)
51 kg Jenny Hardingz – Stojka Petrova, BUL

Vårt herrlandslag har deltagit på Strandja Turneringen i Bulgarien ett flertal gånger, nu har turneringen för första gången öppnat upp för damer i OS-viktklasserna 51, 60 och 75 kg. Damernas förbundstränare John Brikell har med sig en stark trupp där samtliga tagit medalj på mästerskap. Turneringen går i Sofia den 15-20 februari. Den svenska truppen:

Sveriges trupp på Strandja Turneringen:

51 kg Jenny Hardingz, IF Linnéa
60 kg Helena Falk, BK Örnen
75 kg Anna Laurell, IF Linnéa

Förbundstränare: John Brikell
Domare: Anne-Merete Mellemsaether
Fysio: Andreas Berglund

 

/Erik Bredler, sportchef