Under söndagen boxades samtliga tre boxare åttondelsfinal i Junior-EM i Budva, Montenegro. Facit blev två segrar och en förlust.

I junior 57 kg möter Zehra Milli den serbiska boxaren Kristina Markovic och var först ut under söndagen. Zehra vinner första ronden överlägset och har serbiskan för räkning en gång. I andra ronden växlar Zehra upp tempot ytterligare och efter två räkningar till bryter domaren matchen. Vinst till Zehra på RSC rond 2 och vidare till kvartsfinal mot Teresa Mäkinen, Finland på tisdag.

I junior 63 kg möter Lucin Seropian den serbiska boxaren Anastasija Nikolovski. Även Lucin vinner en stabil seger. Lucin går in bestämt och sätter tydliga hårda träffar från start och höjer sin boxning för varje rond som går. Vinst till Lucin med 5-0 och vidare till kvartsfinal mot Saule Kardokaite, Litauen på tisdag.

I junior 60 kg möter Sipel Duna en stark moldaviska, Cristina Chiper, där Sipel vinner första ronden solklart hos alla domare. I andra ronden kommer moldaviskan ut med ett högre tempo, men Sipel fortsätter pricka henne på vägen in och har de tydligaste träffarna men faller in lite i moldaviskans boxning. Dock får Sipel inte med sig ronden här och förlorar den med 4-1. Sista ronden ser liknande ut och svänger fram och tillbaka. En match som kunde gått vilket håll som helst. Sipel vinner alla ronder hos en domare men får inte med sig resterande. Tyvärr förlust med 4-1.

Vi återkommer med mer information inför tisdagens kvartsfinaler.