Oj, oj vilken lyckad gala det blev. Inte för att alla Narvas boxare vann sina matcher (vilket de inte gjorde!) utan för den härliga ”Boxing Basic” stämning som åter igen gjorde sig påmind i vår trånga lokal. Denna gala följdes även av ca 50 åskådare via en – för tillfället – något hackig WEBTV (vissa matcher har sedan i efterhand setts av >200).
Resultat: First WNF 130605:
 

SC64; 3*2 min; Arez Al-Dalo, Narva BK vs. Bat-erdene Narmandakh, Antares; 3 – 0.
Arez visade sig i rond 1 och 2 vara den mest träffande boxaren. I rond tre skärpte dock Bat-erene till sig och vann denna rond vilket dock inte räckte för seger.

SC75; 3*2 min; Cengizhan Caglayan, Narva BK vs. Denis Kauffer, Dalen BK; 1 – 2
Som förutsett så var Denis en anfallande boxaren som uppenbarligen inte tränat på ”steg bakåt”. Men, Cengizhan gjorde en toppmatch och vem som vann blev domarna – helt rättvist – lite oense om.

UB67; 3*2 minRobin LindströmAntares vs. Elle AnderbergHammarby; 0 – 3
Detta var ett returmöte från WNF-galan den 8 maj. Det visade sig att Elle var på ett strålande fighterhumör och inte bara vann matchen utan fick även en brunt kuvert för ”bästa prestation”. Den kunniga åskådarjuryn bestämde sig för Elle med följande motiverig: ”Trots sin ringa erfarenhet av 5 matcher visade Hammarby IF:s Elle Andeberg upp en god teknik, med fina slagtekniker och kvicka förflyttningar samt undanglidningar undan motståndarens attacker”.

SC69; 3*2 min; Kenny Strand, Narva BK vs. Gökce Bedir, VBC; 1-2
Kenny debuterade på mellansvenska och vann en jämn match mot Jonas Hanifi, Botkyrka. Gökce – från hårdsatsande VBC – premiärboxade sin första match. Det blev en intensiv match där – tyvärr – Kenny ibland lät sig manövreras in i ringhörnorna innan han drog igång sina effektiva kontringar. Ingen avundsvärd uppgift att vara poängdomare i denna mycket jämna match.

UA60; 3*2 min; Shukrat Aduhanov, Narva BK vs. Johannes Berhane, Dalen BK; 2 – 1
Plötsligt höjdes tekniknivån i galan till minst det dubbla. Två unga killar (ca 16 år) visade upp en boxning som fick publiken att bara stöna av vällust. Här saknades INGET. Om man inte tidigare sett kombinationer med fyra fem slag, mellanflyttning och ny kombination så var det just detta publiken bjöds på av bägge boxarna. Hade man inte sett taktiska övervägande a la duktiga schackspelare så var det bara att njuta av Shukrat/Johannes listiga boxning.Trots att poängdomarna blev oense om domslutet så vill nog denna reporter ändå mena att detta var Shukrats match! Uppenbarligen ansåg majoriteten av de fyra domarna även detta och utsåg Shukrat till galans bäste boxare med ett brunt kuvert som bevis på sin bedömning!

SC75; 3*2 min; Andreas Gurung, Narva BK vs. Kaj Persson, VBC; 0 – 3
Duktige Andreas hade vunnit sina senaste två matcher före full tid. Kaj blev i WNF-galan i maj utsedd till bäste boxare genom en väldisponerad och mycket intensiv boxning. Han förlorade dock i mellansvenska mot Narvas tekniskt boxande Ahmed Rossi. Här var det således upplagt för de tuffaste grabbarnas kamp. Lite som Ingo mot Floyd kanske? Och vilken fight det blev! Som väntat tryckte den jagande Kaj upp Andreas mot ringrepen och öste på med allt vad han förmådde. Andreas var dock ”tät” men – som vi i publiken såg det – väntade lite för länge innan han drog igång sitt tunga artilleri med boxningskonsten förnämsta slag. När laddningarna (främst högersläggan) landade avbröt Kaj sitt tuffa attackerande. Om det var hyfsat jämnt i rond 1 och 2 så var rond tre Kajs.

Om någon nu undrar så har vi kanske ett ”Main event” som heter duga vid nästa First WNF den 5 september dvs returen mellan Ahmed och Kaj. Inte minst spännande eftersom denna match troligtvis kommer att dömas enligt de nya reglerna.

Bör även tilläggas att arrangemanget flöt på bra med utmärkta insatser av ringdomare Bengtsson (DIF) och de tre poängdomarna Westling (Örnen), Selbing (Narva) och Nilsson (Linnea). Våra egna funktionärer Kwamena, Taye, Jan, Lars, Ursula, Reshwa, Anders m fl icke att förglömma liksom boxningskunnige läkaren dr. Ludvig och den alltid så tjänstvillige boxningskommentatorn Roger.

Nu tar vi en kort sommarpaus men ber er boka in de kommande First WNF-galorna: 5 sept, 3 okt, 7 nov och 5 dec. Målet är en fullpackad lokal med en växande WEBTV-publik! Vill ditt företag vara med och sponsra redan nu så finns en gyllene chans till ett långsiktigt win-win samarbete.

 

Hans/ t.f. matchreporter