Förbundstränare Hichem Aouali lämnar rapport från UEM i Ungern där Loran Batti tog en fin bronsmedalj i mellanvikten.

Samling skedde i Budapest flygplats det kom en stor buss och hämtade oss och några andra nationer. Det var en ungefär två och en halv timmes bussresa. Det var en turiststad, vi bodde på ett hotell ungefär femtio meter från arenan, det var ingen problem med vikten alla vägde rätt.

Tyvärr så hade vi inte tillgång till träningslokal eller omklädningsrum utan tuneringen skedede i en tennishall.

Sammanlagt så var det 234 invägda boxare. Lottningen skedde en dag efter vi anlände vi fick en bra lottning.

57 kg Alban Kucic SWE- Arsen Ablayev UKR
Första svensken upp var Alban Kucic 57 kliogram och var den enda svensken som hade tuff lottning och fick möta en bra kontringsboxare från Ukraina. Alban var bestämd i första ronden vilket gjorde att det var jämt men i andra och tredje ronden pressade Alban ännu mer vilket gjorde att han öppnade sig för några kontringar. Matchen slutade 5-14.

75 kg Loran Batti SWE- Andrei Zarusevschii MOL
Andra svensken i ringen var Loran Batti som fick möta en Moldav. Loran startade matchen med perfekta kontringar och tog ledningen med ett poäng det var en mycket jämn match, Loran plockade sista poängen en sekund innan ringklockan vilket gjorde att han vann med 5-4.

52 kg Sandro Omerovic SWE- Danut Fota ROM
Sandro Omerovic var tredje svensk upp fick möta en Rumän. Sandro gjorde en mycket jämn match fram till tredje ronden då han tappade garderingen vilket gjorde att han öppnade sig för Rumänen men kom starkt på slutet vilket gjorde att han plockade fyra poäng på en minut men tyvärr räkte det inte hela vägen och matchen slutade 10-12.

60 kg Oliver Flodin SWE- Patryk Runowski POL
Oliver Flodin mötte en polack och gick upp i ringen med bra självförtroende och var pigg och stark i ringen, jobbade bra i kroppen vilket var en bra investering. Oliver höll ett högt tempo matchen igenom som gjorde att polacken inte hängde med på slutet. Bra insats från Oliver och vinst med 9-6.

66 kg Simon Pålsson Högström SWE- Shane Mcintyre IRL
Tyvärr gick det inte bra för Simon, han hade matchen men tvekade ibland och väntade för länge i vissa situationer vilket gjorde att irländaren alltid tog det första steget. Matchen slutade med 6-8.

75 kg Loran Bratti SWE- Roberto Stanga ROM
Lorans första vinst gjorde att han hamnade i kvartsfinal. I kvartsfinalen så mötte han en lång rumän, fösrta och andra ronden var väldigt jämn och det var en poäng mellan, men i tredje ronden pressade Loran på och satsade allt vilket gjorde att rumänen tappade fokusering och matchen som slutade 10-7.

60 kg Oliver Flodin SWE- Anton Bernat BLR
Andra svensken i kvartsfinal var Oliver som fick möta en bra vitryss, började bra i första ronden och låg under med ett poäng. I andra ronden ökade vitryssen tempo och gick starkt mot kroppen vilket gjorde Oliver orörlig och stillastående. Oliver kom starkt i tredje ronden det var en mycket spännande och jämn rond men tyvärr så räkte det inte till och Oliver förlorade matchen med 6-8 men en mycket bra insatts från Oliver.

75 kg Loran Batti SWE- Adam Hamori HUN
Loran var första svensk som kom upp till semifinal på UEM på tio år vilket kändes väldigt bra. Loran fick möta en hemma boxare från Ungern Loran var för rörlig och hade svårt med hemmaboxaren som var väldigt bestämt och frammåt. Bra insatts och bra inställning från Loran som verkligen är värd bronsmedaljen. Matchen slutade med 8-15.

Boxningsmässigt så var det väldigt bra boxning, högt tempo man kan vinna på allt det är härligt att se en öppen boxning igen. Ungdommarna som var på mästerskapet höll hög kvalitet.

Alla som representerade Sverige presterade bra och hade mycket bättre självförtroende det visar sig att vi börjar närma oss Europatoppen inom ungdomsboxning. Vi åkte med en stor trupp på fem boxare vilket kändes tryggt för alla och de har stöttat varandra genom tuneringen. Godkänt men ibland förlorar vi på små detaljer som slarv med gardering eller att vi inte hänger med i tempot. Bra bedömning det blev rätt vinnare i de flesta fall.

Grattis till bronsmedlajen Loran!

/Hichem Aouali, Förbundstränare