En liten men vass damtrupp var på sparringläger I Ungern den 26-31/7. Undertecknad sökte efter nya träningspartners och fick via Santiago Nieva kontakt med Ungern som Är en framgångsrik damnation med en egen lite lurig stil som vore bra att sparra mot.

Vi tränade på deras nationella träningscenter i staden Tata som håller mycket god klass. Det Är en anläggning som ligger vackert inbäddad i en större park med 400-metersbana, löpspår runt en liten sjö, komplett gym, basketplaner, fotbollsplaner, tennisplaner och en bra boxningslokal.  Boxningslokalen Är avdelad av tre pelare och har på ena sidan 3 ringar och på andra sidan redskap(8 säckar samt ca 10 andra redskap) och lite öppen golvyta. 400-metersbanan och gymmet ligger intill lokalen så man kan lätt avsluta/inleda boxningsträningarna på dessa. Rummen var enkla men rena och hela och maten som serverades höll god standard.  De ungerska lagen och ledarna tog emot oss väl och vi blev vänligt bemötta.

I Tata ligger de bästa utövarna i Judo, fäktning, tyngdlyftning samt boxning på läger större delen av Året och de Är i princip heltidsidrottare. Förutom att Ungerns herrar och herrjunior var där på läger så kom Frankrikes JEM-lag dit och Storbrittaniens tyngdlyftare var där.

Ungrarna tränade tre pass:
07.00-ca 07.30 kort löpning och skuggboxning
11.00-ca 12.15 något de kallade fysio som bestod av olika cirkelträningar eller bodybuildinglik stationsträning och ibland löpning på det. Även säckarbetet låg ofta här.
17.00 Boxning

Vi valde att följa vårat upplägg men testade att köra en hel dag(Fredag) med dem. Det innebar att vi körde sparring/parövningar med dem 17.00 varje dag och det var oftast upplagt sÃ¥ att man inledde med 4-6 ronder enkla parövningar som tex:
A: raka singelslag B: Kontra med 2 slag.
Efter det kördes det 4-6 ronder fri sparring.

Vi klarade detta utmärkt och tjejerna utnyttjade sparringen smart genom att hitta egna taktiska uppgifter att jobba med samtidigt som de ibland ökade tempot och satte sina motståndare på plats. Alla hade 2-3 bra sparringpartners i närliggande viktklasser . Ungrarna Är modiga i sin boxning och svårlästa samtidigt som de verkligen tror på sin boxning, det de gör i ringen gör de fullt ut vilket Är deras främsta styrka.

Sammantaget var detta en bra upplevelse som mycket väl skulle kunna bli ett Återkommande inslag i vår träning. Ungern Är en bra nation att samarbeta med i alla kategorier och Tata Är ett mycket bra ställe att träna på.

Laget:
Elin Rönnlund , Haninge BK 48 kg
Shipra Engelke Malmö Boxing Center 51 kg
Anna Laurell, IF Linnea 75 kg

/John Brikell, Förbundstränare