2013 års upplaga av Round Robin turneringen i Oslo var mycket välarrangerad och trevligt genomförd. Samtliga lag var inkvarterade på Hotel Rica Helsfyr ca 10 minuters färd från Oslo Bokse Klubb, där tävlingarna genomfördes. Arrangemanget var proffsigt genomfört, där samtliga pass startade i tid och höll ett högt tempo mellan matcherna utan onödiga avbrott.

Sverige hade ett mixat seniorlag som bestod av fyra herrar och tre damer. Tanken var att samtliga boxare skulle få gå tre matcher, men pga av sjukdom och en skada var det endast Linnea Strandell, Helena Envall och Hampus Henriksson som fick tre matcher. Trots det var det en mycket lyckat turnering för det svenska laget som gick obesegrade genom turneringen.

Det svenska laget visade upp både styrka, såväl som bra teknisk boxning, framförallt i de inledande ronderna. Det som brister något hos de svenska boxarna, är konditionen. Vi är både starka och tekniska, men har en tendens att ta slut i tredje ronden. Med det nya bedömningssystemet kan detta bli avgörande/förödande, då det blir nödvändigt att vinna fler ronder än motståndaren.

Kort resume av boxarnas insatser:
 
Linnea Strandell, 57kg
Turneringserfarna Linnea, som har gått till final 18 gånger i sina senaste 20 turneringar, fick plocka fram all sin erfarenhet för att vinna 3 jämna matcher mot Nordens bästa tjejer i 57kg. Trots att Linnea inte är i toppform visade hon att hon slår de bästa tjejerna i norden. Linnea var den enda i laget som vann 3 matcher och fick också pris som bästa dam in det svenska laget.
Helena Envall, 60kg
Helena fick rycka in i 60kg klassen då vår ordinarie etta i klassen, Nina Jelic var skadad. Helena boxas i vanliga fall i 57kg, men tvekade inte att anta utmaningen att köra mot nordens bästa tjejer i viktklassen tyngre. Helena gjorde en mycket bra turnering och växte match för match. I den 3:e matchen mötte hon inte helt obekanta Helena Ingrid Egner. Helena boxades mycket smart i denna match och föll med flaggan i topp.
Ida Lundblad, 64kg
Även Ida, som normalt boxas i 60kg, fick gå upp en viktklass för denna turnering. Ida, som fortfarande är junior, boxas allt annat än som en junior. Hon kör på som en senior med stort S och hennes explosivitet får de flesta av våra seniorer att titta på hennes rappa slag med avund. i första matchen lekte Ida med sin danska motståndare och placerade kroppslag med elegans. Finalen mot Norges framtidshopp i 60kg, Fam Elgan, blev en rysare som Ida tyvärr tappade med endast 1 poäng 13-14. Det var en match som lika gärna kunde ha gått i Idas favör. Imponerande insats av Ida.
Clearence Goyram, 64kg
Eleganten Clearence imponerade mycket på både publik och aktiva med sin rappa och eleganta boxning. Bristande ork fick dock siffrorna att bli jämnare än de skulle behövt vara. Innan tröttheten satt in såg Clearence stundvis oslagbar ut. Tyvärr skadade Clearence finalmotståndare Stian Thorstensen sig i sin match på lördagen, så det blev ingen match för Clearence på finalpasset. Clearence blev rättvist vald till bästa svenskla manliga boxare.
Hampus Henriksson, 81kg
Framtidslöftet Hampus, som förlorade 1:a martchen med udda poängen lärde sig läxan och boxades mycket bra i de kommande två matcherna. Skånepågen, som nu boxas for Göteborg Box Team, kombinerar styrka med explosiva attacker på ett mycket imponerande vis. I finalpasset mötte Hampus Norrmannen Sondre Wold, som hade väldigt lite att sätta emot Hampus snabba attacker, seger med hela 16-7.
Gabriel Richards, 91kg
Denna turnering var Gabriels andra framträdande i det svenska landslagsfärgerna. I den första matchen mot Danmark gav Gabriel bort första ronden och hade sedan svårt att komma ikapp och förlorade med udda poängen, men precis som Hampus lärde sig även Gabriel sin läxa och kom tillbaka och gjorde en match helt i publikens smak mot Norge i finalpasset och vann efter inmponerande och underhållande boxning med 27-20.
Mustafa El Molla, +91kg
Mustafa gjorde i denna turnering en mycket imponerande debut i senior landslaget. Efter en lekande lätt seger mot Danmark på fredagen ställdes Mustafa mot den Norska jätten Ken Vestrheim. När boxarna möttes i mitten av ringen var det nog många som undrade hur den huvudet kortare svensken skulle klara sig mot denna gigantiska norska viking. Men redan efter ett par slagserier stod det klart vem som skulle vinna denna kamp. Mustafa boxades mycket bra och med högerslag med hög precision neutraliserade han norrmannen påp ett snyggt och enkelt sätt.
Av Peter Kärrlander