Måndagen den 29/8 klockan 07.00 lyfte vi från Landvetter till ryska Orenburg med mellanlandningar i Wien och Moskva. Vi landade i Orenburg 21.30 rysk tid då det Är 4 timmars tidsskillnad framåt.

Ackrediteringen och läkarundersökningen får oss domare gick bra på tisdagsmorgonen. Turneringen började 18.00 och jag fick inleda Mästerskapet som ringdomare. Totalt under veckan fick jag döma 44 matcher på poäng och 9 matcher i ringen, 3 ringmatcher i finalpasset varav en var ungdomsfinal och två var juniorfinaler.

En jättestor och häftig upplevelse var detta EM för mig som jag gärna skulle göra om igen! Hotellet vi domare bodde på var helt ok. Domarmöte hade vi på Arenan varje dag där det kom en buss och hämtade oss domare till och från hotellet varje dag.

Sista dagen var alla inbjudna till bankett. En stor trevånings restaurang mitt i centrala Orenburg med mycket sång och musik. Även en hel del prisutdelningar. Alla domare fick snygga tavlor med våra namn ingraverade om att vi hade dömt EM, ett fint minne att sätta på väggen.

Hemresan startade klockan 08.00 från Orenburg med mellanlandningar i Moskva och i München innan vi landade i Göteborg 21.30.

Detta Är det bästa jag har upplevt i min domarkarriär!

// Per Engström