Det startade en minibuss från Stockholm och en från Göteborg varefter vi sedan möttes i Helsingborg och tog färjan över till Danmark.

Tyvärr så fick vi tre återbud på fredagen. Fadma Ali ersattes av Klara Svensson, Oscar Ahlin ersattes av Issufe Amade och Leon Chartoi ersattes av Salar Nazar Taha. Färjan gick till Helsingör och därifrån åkte vi till Gilleje vilket tog ungefär 45 minuter. Invägning skedde samma kväll klockan 8 och vi hade ett kilo tillgodo. Det var inga problem, alla klarade vikten hyfsat bra.

Danskarna hade lyckas ordna en väldigt fin lokal, med bra stämning och en ganska stor publik. Galan startade med två tjejmatcher.

57 kg Maja Gierringe (DEN)  -Klara Svensson (SWE) 18-3

Klara Svensson som debuterade i landslaget hade svårt att hålla distansen för den offensiva danskan som var på hela tiden. Rond efter rond tappade Klara matchen och fick svårare att komma in eftersom danskan var väldigt tät och kort samt höll ett för högt tempo för Klara.

60 kg Diana Nadim (DEN)- Nathalie Nielssen (SWE) 9-5

Det var en jämn match mellan Nathalie och Diana. Danskan hade ledningen i första ronden men Nathalie försökte sätta press på henne hela tiden och fick en del betalt. Tyvärr så var domaren stenhård mot Nathalie och varnade henne för hållning men det kunde han ha utdelat till danskan också eftersom hon höll lika mycket. Nathalie försökte sätta press på slutet men tyvärr gick det inte att komma ikapp. Nathalie gjorde en bra match och kämpade till sista ronden.

56 kg Dennis Ceylon (DEN)- Salomo N`tuve (SWE) 7-7 slagräkning 18-17

Salomo fick möta danskarnas stjärna och deras OS hopp Dennis Ceylon. Salomo lyckades hålla Dennis på rätt distans och jobbade bra med främre hand som gjorde det svårt för Dennis att komma in. I andra ronden tog Salomo mer kommando och plockade några poäng med bakre hand. Efter ledning i andra ronden var Salomo lite defensiv vilket gjorde att dansken lyckade sätta lite press på Salomo vilket ledde till att han lättare fick poäng. Matchen var mycket spännande och jämn varför vinsten kunde gått åt vilket håll som helst.

60 kg Rachid  Kassem (DEN)- Tobias Persson (SWE) 12-10

Tobias startade matchen ganska segt och hade lite svårt att komma in i första ronden. Andra ronden försökte han sätta press på dansken som tappade lite i tempo och Tobias började komma igång. Eftersom Tobias var lite starkare än Rachid fick han tydligare träffar. I tredje ronden var båda boxarna trötta, Tobbias var lite bättre på slutet men tyvärr räckte det inte till.

64 kg Puriya Haidari (DEN)- Alan Alasadi (SWE) 12-13

Debutanten i landslaget Alan Assadi fick en ganska tuff start i första ronden, Puriya var stark och pricksäker och höll för högt tempo för Alan. I andra ronden ändrade vi taktiken och försökte komma lite närmare dansken eftersom Alan har bra kroppslag som han fick bra betalt för. I början på tredje låg Alan under med fyra poäng så det var vinna eller försvinna och han behövde sätta stenhård press på Puriya vilket han gjorde och vände matchen. Alan visade stark vilja och gjorde en bra debut.

69 kg Torben Keller (DEN)-Salar Naza Taha (SWE) 12-5

Salah som gjorde debut för landslaget fick möta en tuff och välmeriterad boxare. Taktiskt sätt boxades Salah mycket bra och försökte hålla kylan och kontrollen. På slutet av tredje ronden ökade Torben tempot lite och fick in några kroppslag. Men det var bra av Salah att visa kyla mot en sådan välmeriterad boxare.

75 kg Stephan Alms (DEN)-Amir Smesem (SWE) disk 3 ronden

I första ronden var Amir väldigt rörlig vilket gjorde att Stephan satte press på Amir och tog ledning. I andra ronden försökte Amir komma lite närmare på Stephan och komma med några kontringar som överraskade Stephan, Stephan blev frustrerad och tappade kontrollen och började falla framåt och gå ned med huvudet. Det gjorde att han fick en varning i andra ronden och två i tredje ronden och blev diskad när det var 40 sekunder kvar i matchen. Amir Smesen överaskade som vanligt med en vinst mot en sådan välmeriterad boxare som gått över 200 matcher.

81 kg Daniel Nejiendam (DEN)- Isuffe Amade(SWE) 14-9

Fjärde debutanten Issufe Amade startade första ronden väldigt passivt men dansken som så i alla matcher startade med högt tempo. I andra ronden började det släppa för Issufe och han började komma åt dansken och hålla honom på närkamp. I tredje ronden lyckades han sätta press på dansken eftersom han var lite starkare. Bra insatts av nittonåriga Issufe.

91 kg Peter Gram (DEN)- Demba Dumbuya (SWE) rcs på grund av skada i andra ronden

Demba var väldigt lugn och jobbade intensivt med främre hand vilket gjorde att Gram sprang på Dembas bakre hand i flera tillfällen. Demba boxades väldigt ren och fint och ledde efter första ronden med två poäng upp. I andra ronden fortsatte Demba med samma taktik men Gram försökte sätta press på Demba olyckligtvis så råkade Demba trampa snett och knäskålen gick urled och han kunde inte fortsätta matchen. Mycket fin boxning av Demba som ser ut som han hade roligt i ringen.

Med fyra debutanter i laget så förlorade vi landskampen med 2-7. Samarbetet mellan ledarna gick bra och det var en bra stämning i laget och vi hade ett starkt stöd av våran ordförande Patrik Wheeler.

/Hichem Aouali