Se Susanne Kärrlanders rapport från landskampen mot Frankrike i Paris i lördags, sekond Walter Mohr står får matchreferaten.

En blandad trupp av rutinerade och mindre rutinerade boxare och ledare satte av till Paris får att visa vad vi kan. Kändes tryggt att ha två ringrävar som Walter och örjan med på Äventyret vilket ingav ett lugn hos alla.

Vi blev hämtade med buss vid flygplatsen och vår färd till Les Mureaux, ca 3 mil utanför Paris, tog en stund genom Parias fredagstrafik. Väl på plats tog vi killarna till den lokala boxningsklubben får ett lättare träningspass. Vi Åt sen middag tillsammans med franska laget.  Invägning skedde på lördagsmorgonen på motellet där vi bodde.

Frukost, vila och sedan lunch på Ännu en restaurang med franska laget. Fransmännen var generösa då alla fick välja fritt från menyn: Och det gjorde vi! Inklusive efterrätter. Så var det Äntligen dags får avfärd mot arenan.

Samlade och fokuserade killar förberedde sig får sina fighter. En tät, tyst och härligt laddad stämning rädde. Efter en lång väntan på läkarundersökning så var det Äntligen dags. Efter defilering var kampen igång.

Matchreferat presenteras av Walter Mohr:

52kg Konki Elie FRA – Erfan Kakahani SWE 17-7
Fransmannen var för rörlig och snabb, Erfan kunde Överraska med sina med sina singelslag men behöver mer kontinuitet.

56kg Aitihya Nordine FRA – Omar Abdul Majid SWE +17-17
Omar boxade Övertygande i två ronder med fina kombinationer men konditionen höll inte i tredje så fransmannen kom i kapp och vann.

60kg Bashir Hassan SWE – Douadi Laid FRA 15-8
Bashir ledde i första ronden, jämn i andra och drog ifrån i tredje. Bra insats och uppvisande av fin boxning från Bashirs sida.

64kg Cissokho Souleymane FRA – Alae Alasadi SWE 13-11
Alan gav sin rutinerade motståndare en rejäl fight men orutinen lyste igenom det går inte bara på vilja.

69kg Vastine Adriani FRA – Sharif Avdaljan SWE 13-4
Här hade Sharif alldeles får mycket respekt och föll in i defensiven från början, så kan man inte vinna matcher.

75kg Hamani Satur FRA – Ben Bodila SWE 18-6
Ben kämpade men hade ingen chans mot den på distans boxande motståndaren som dessutom varierande sin boxning.

81kg Babacar Kamara SWE – Abbas Aghiles FRA Rsc rond 2
En tuff fight där det stod 6-6 efter den första ronden. Innan slutet av den andra ronden kunde Babacar med en härlig höger mot solar plexus göra slut på matchen på klassikt vis.

+91kg Otto Wallin SWE – Mariko Ibrahima FRA 11-4
Otto visade upp en fin tekniskt boxning och gav aldrig motståndaren någon chans. Behärskat och kontrollerat, bra insats av Otto.

Det var ca 6-700 Åskådare under landskampen och ytterligare 300 droppade in till de tre efterföljande proffsmatcherna på programmet, där hemmaboxaren och bantamviktaren Ali Hallab, Franrikes Bashir enligt Babacar : ), mätte Sebastien Rozeaux i en tio-rondare, med fullt ös från första till sista minut. Och en publik i fullkomlig extas då Ali vinner fighten. En sen och mycket välfylld bankett och sent i säng.

Vi fick nästan två timmar på söndagsförmiddagen får att ta de klassiska bilderna på Eiffeltornet. På väg till flyget gjorde vi ett stopp på INSEP, Frankrikes landslagsanläggning, där vi blev bjudna på en lättare lunch, d v s förrätt, varmrätt och efterrätt. Jag tror att t o m Otto blev mött. Vi fick Även ta en snabb titt i deras boxningslokaler.

Jag avslutar med vår man från Visby BK, Alae Alasadi  kommentar, när vi står och ser oss omkring på alla byggnader och den jättelika landslagsanläggningen;

 

Au Revoir

 

Den svenska truppen i Paris:

52 kg Erfan Kakahani Sundsvalls BK
56 kg Bashir Hassan Djurgårdens IF
60 kg Omar Abdul Majid Helsingborgs BK
64 kg Alae Alasadi Visby BK
69 kg Sharif Avdaljan IFK Linköping
75 kg Ben Bodila Djurgårdens IF
81 kg Babacar Kamara Djurgårdens IF
+91 kg Otto Wallin Sundsvalls BK

Coacher: örjan Holmström och Walter Mohr
Domare: Cem önal
Lagledare: Susanne Kärrlander