Ett lag bestående av fyra boxare och två ledare har varit på ett träningsläger I Colorado Springs mellan 4-13/4. Lägret bestod av ett pass med sex ronder uppgiftssparring och tre matchsparringar. Länder utöver Sverige som deltog i lägret var USA, Frankrike, Australien, Tyskland och Kanada.

 

Boxare som deltog på lägret är:

 

57kg: Nebil Ibrahim, Upsala IF

63,5kg: Hampus Broman, BS Tor

71kg: Kevin Scott, IF Linnéa

80kg: Erik Mendoza, Djurgårdens IF

 

Ledare:

 

Stuart O´Connor och Meseret Bede

 

Laget flög från Arlanda 3 april kom fram till Colorado Springs strax efter kl. 22, 3 april (ca kl. 06:00, 4 april svensk tid). P.g.a. passkontrollen i Dallas missades flyget till Colorado Springs och gruppen blev ombokade till ett senare flyg.

 

Hotellet som teamet bodde på var en bit ifrån USA:s olympiska idrottsanläggning så laget hade alltid skjuts fram och tillbaka till anläggningen som tog ca 10 minuter. Skjutsen var planerad för att kunna träna och äta på anläggningen för att sen få skjuts tillbaka till hotellet. Strukturen och arrangemanget var på så sätt bra.

 

USA:s olympiska idrottsanläggning består av flera byggnader där idrotter som brottning (romersk och fristil), fäktning, judo, simning, boxning, gymnastik och basket bedriver sin träning. På anläggningen finns det också boende för idrottarna och en stor matsal där allt ligger inom gångavstånd. Varje idrott har sitt eget träningsutrymme. Boxningslokalen har fyra ringer, tre mindre och en stor ring i mitten av lokalen där boxarna körde sin matchsparring. De hade även cirka tio säckar upphängda.

 

Efter ett par dagars lättare träning för att vecka kroppen och acklimatisering körde boxarna ett pass med sex ronder uppgiftssparring 5 april och tre matchsparringar 6, 8 och 9 april med boxare från USA, Tyskland och Australien. Tidsskillnaden och jetlagen påverkade boxarna första sparringen men avtog märkbart från dag till dag.

 

10 mars hade boxarna en vilodag och efter det har de kört två kortare pass om dagen. Boxningspassen har vart fokus på följa upp sina attacker vid rätt läge och försvar. Andra passet bestod antingen av sprinter eller explosiv styrka.

 

Lägret avslutades 13 april där boxarna fick vila. 14 april blev laget skjutsade till Pueblo för turneringen som ligger ca 45 minuter från Colorado Springs. Efter ett lättare pass och viktkoll åt boxarna middag.

//Meseret Bede, assisterande coach