Föregående helg hölls ett läger för dam U/J i Norrköping. Head coach Lina Skoghagen lämnar följande rapport från lägret.

Samling skedde på fredagen klockan 12:00 och första träningspasset drog igång kort därefter.
Då temat på lägret var taktik och regelförståelse började vi med en kort genomgång om hur man vinner en match och betonade vad en ren träff innebär. Sedan blev det skolboxning och parteknik med mycket fokus på de olika distanserna och försvar. Andra passet bestod av ett liknande upplägg som byggdes på med att sätta rena träffar, och avslutades med fri sparring där man vid ren träff fick byta motståndare.
Vissa par fick även gå en rond i ringen där övriga fick räkna träffar och döma vem som vann ronden. Många lärdomar och nyttiga diskussioner uppstod bland både boxare och tränare, och man insåg hur svårt det kan vara ibland när det är jämna matcher och varför det är så viktigt att göra den där extra attacken för att vinna tydligt.

Dag 2 började med lätt morgonträning med jogging och parteknik utan handskar. Pass två blev matchsparring för samtliga och tjejerna visade trots pandemiuppehåll bra form och vi kan se att lägsta nivån har höjts, kul!
Sista passet för dagen blev ett fyspass med mycket löpning som hölls av NBK Akilles fystränare Maria, som fick fria händer med enbart ett mål – Jobbigt och hårt! Här fick vi verkligen se kämparglöd och vilja hos alla tjejerna som kämpade sig igenom passet utan klagomål i 30 graders värme. Thelma från NBK Akilles såg till att tjejerna hade vatten under hela passet.

Sista dagen startade också med lätt morgonträning där vi jobbade med mycket skolboxning och förflyttningar framåt, bakåt och i sidled med slag. Sista passet jobbade vi med hur vi taktiskt kan kontrollera vår motståndare genom att krympa avståndet, gå in och hålla, komma runt i andra vinklar osv. och avslutades med två fria ronder där de fick uppgiften att bryta sitt eget mönster och testa något nytt och det som man kanske inte är bäst på.

Sammantaget ett lyckat läger med bra kvalité på samtliga pass samt bra stämning i laget i övrigt. Passar på att rikta ett stort tack till NBK Akilles som bidrog till en bra träningsmiljö, bra mat och fix mellan passen! Tack även till er klubbtränare som deltog och bidrog med härlig energi.
Slutligen, en stor eloge till alla boxare som deltog och levererade på topp på alla pass trots värmen.

//Lina Skoghagen, Headcoach U/J Dam