Här kommer en rapport från det läger för U22 som genomfördes i Tyskland 14-24 maj 2021 som förberedelse för U22-EM i juni.

Den 14:e maj samlades gruppen i Kumla för avresa med hyrd minibuss till Schwerin i Tyskland för ett sparringläger med tyska U22-landslaget. Inbjudna förutom Sverige var Mongoliet & Kuba. Efter lägret fortsatte vi till Heidelberg längre ner i Tyskland för en tre-dagars Round Robin.

Kallade till lägret var följande boxare:

U22 57 kg Nebil Ibrahim, Upsala IF Boxning

U22 63 kg Hampus Broman, BS Tor

U22 69 kg Peter Ahlberg, Skoftebyns AIS

U22 63 kg Kevin Scott, Upsala IF Boxning

U22 63 kg Ibrahim Bahktiari, Hammarby IF Boxning

Övriga tillfrågade boxare som för tillfället hade förhinder var:

U22 Alan Zangana, Hammarby IF Boxning

U22 91 kg Viktor Olsson, BK Falken

Totalt blev det 300 mil i bussen men det var trevlig stämning och alla var på gott humör så det fungerade bra. Vi tog nattfärja mellan Trelleborg och Rostock och kom till Tyskland lördag morgon. Vi fick ett bra bemötande av Paul Döring som är sportchef i Schwerin.

För er som inte känner till det så är BC-Traktor, som klubben heter, en av 8 sportskolor i Tyskland där talanger från 13 år och uppåt både bor, äter, studerar och tränar sin idrott. Vid senaste OS tog man en bronsmedalj och staden Schwerin sponsrade anläggningen med en ny träningshall med 2 ringar och kameror från olika vinklar. Här samlas framförallt tyska U22-Landslaget sina boxare för läger och annan verksamhet.

Vi hade organiserad matchsparring tre gånger under tiden som vi befann oss i Schwerin, lördag, måndag och onsdag, där våra atleter fick möjligheten att sparras med de bästa tyska U-22:orna samt Mongoliets senior 1:or vilket var utvecklande och mycket bra genomfört av samtliga deltagare på lägret.

Den 17:e maj anlände Kuba och under eftermiddagen den 18:e genomförde vi parövningar och tekniksparring med bland annat Lazaro Alvarez och Andy Cruz, något som givetvis var upplyftande för våra U22:or som fick träffa och sparras med några av sina idoler.

Även Kuba deltog med sina 1:or på detta läger på deras genomresa i Europa. Det finns ett 40-årigt samarbete mellan Schwerin och Kuba vilket gjorde detta möjligt för oss. Även Mongoliet har en 20-årig historia av att delta på aktiviteter i Schwerin. Sverige är väldigt tacksamma för den möjlighet vårt samarbete med Schwerin har gett oss. Både på Ungdom/Junior och U22 så bjuder de in oss till både läger och tävling och vi kan alltid känna oss välkomna.

Det var stor uppslutning av tyskla landslagstränare och boxare på lägret som pågick från den 14:e till den 20:e maj.

Den 20:e använde vi som resdag ner till Heidelberg och vår vän Gunnar Berg. Tidigare var han i Danmark men sedan cirka sex år tillbaka är han stationerad i Tyskland. Först som anställd på Sportskolan i Frankfurt Oder utanför Berlin men nu är han ansvarig för Olympiacentret i Heidelberg. Där tränar framförallt U22 och Senior, en anläggning med enbart Elitboxare. I närområdet finns samarbeten med Ungdom och Juniorboxning vilket kan vara intressant för framtida lägerverksamhet.

Vi vill också tacka Joel Grandell som tog sig tid att komma ner och hjälpa till under de tre dagarna i Heidelberg.

Efter träningsmatcherna på söndagen började den 150 mil långa resan hem men med en övernattning på färjan så gick detta galant. Alla var mycket nöjda med de 11 dagarna som resan pågick.

Den 15 juni åker Nebil, Hampus & Peter till U22-Em i Italien, så nu är det finslipning av detaljer som kvarstår under dryga två veckor innan avresa.

// Mikael Broman

Svenska Boxningsförbundet