Youth World Cup, Montenegro, Budva 2023-03-13 till 2023-03-20 

Årets upplaga av Youth World Cup (tidigare Adriatic Pearl) har vuxit till en av Europas mest konkurrenskraftiga tävlingar på junior nivå. En 8 dagars tävling med hela 23 nationer från alla världens hörn i startfältet. På plats för att representera Sverige var Elwin Belezika och Joel Grandell, väl på plats fick de assistans av Haninge BK:s Vido Ratkovic som var på plats med klubben för ett träningsläger. 

En mycket väl genomförd tävling av Elwin Belezika där han boxar sig till final med tekniska och taktiska genomtänkta beslut. Väl i finalen får Elwins resa ett abrupt slut där han blir tvungen att lämna W.O. mot Rysslands Akhmed Rasurv, då styrelsen beslutat att vi inte får boxas mot Ryssland eller Belerus. Elwin visar på en fantastisk inställning och väljer att sparras med Kosovo under finaldagen för att skapa sig bästa möjliga förutsättningar att prestera på junior EM i april. 

Nationer på tävlingen: Albanien, Armenien, Azerbajdzjan. Belgien. Bosnien & Hercegovina, Brasilien, Bulgarien, Kuba, EUBC, Frankrike, Grekland, Kazakstan, Kosovo, Moldavien, Mexiko, Montenegro, Polen, Rumänien, Ryssland, Serbien, Slovakien, Sverige, Turkiet.

Junior Herr: 

92 kg; Elwin Belezika, Hammarby IF Boxning 

Ledare: Joel Grandell

Dag 2 – Kvartsfinaler 

Sabuhi Alizada (Azerbadjan) – Elwin Belezika (Sverige) 0:5 

Dag 5 – Semifinaler  

Nurzhan Duman (Kazakstan) – Elwin Belezika (Sverige) 0:5

Dag 6 – Finaler  

Akhmed Rasurv (Ryssland) – Elwin Belezika (Sverige) (Förlust på W.O. i enighet med styrelsen beslut att vi inte får boxas mot Ryssland eller Belarus). 

Medaljer: 

92 kg; Elwin Belezika, Hammarby IF Boxning Silver  

//Niklas Valtonen, head coach herr ungdom-junior SBF