Den 54:e upplagan av Grand Prix Usti nad Labem World Boxing Challenge ägde rum i Tjeckien mellan den 11 och 16 juni. Följande länder deltog: Kina, Tjeckien, England, Tyskland, Norge, Sverige, Wales och Refugee team.

Eftersom många länder använder detta som en sista förberedelse inför de kommande olympiska spelen i Paris ville Sverige göra detsamma och skickade Nebil Ibrahim, fjäderviktare med Paris som mål.

Med 2 boxare som drog sig ur återstod endast 3 boxare i tävlingen så Nebil ombads att tävla i en round robin-tävling mot 2 boxare från Tjeckien.

Nebils första match var mot Jifri Kozel och han fick en flygande start, med hjälp av sin jabb och rörelse hittade han snabbt sin räckvidd och släppte loss snabba kombinationer och bytte sina attacker från huvud och kropp. Under den andra omgången steg Nebil upp en annan nivå igen och tvingade fram två räkningar. I den sista ronden fortsatte han att dominera och landa skarpa kombinationer som ledde till ytterligare en räkning.

Den andra och sista matchen var mot den nationella mästaren Filip Horvath och var tänkt att bli ett tuffare test. Nebil visste att detta skulle bli ett tuffare test, men han satte igång som en man på ett uppdrag och satte igång med ett högt tempo och ville dominera tävlingen från början. Återigen släppte han loss många slag och använde en bra variation av vinklar och bytte attacker från huvud till kropp. Detta började ge utdelning och tvingade sin motståndare till knäna efter ett starkt kroppsslag. Efter detta kontrollerade Nebil matchen igenom och vann återigen genom enhälligt domslut och tog hem guldet i World Boxing Challenge Event.

Han kommer nu att återförenas med Agnes Alexiusson i de sista förberedelserna innan han åker till Paris nästa månad.

//Stuart O’Connor, sportchef Svenska Boxningsförbundet